četrtek, 28. 5. 2020

Gremo v Mladinsko

Po sprostitvi ukrepov, povezanih z epidemijo koronavirusa, tudi Slovensko mladinsko gledališče znova odpira svoja vrata.

Prva priložnost za srečanje v živo bo v četrtek, 28. maja. Erik Valenčič (teden pozneje mu bo sledil še Boštjan Narat) je pripravil redno Deželo pridnih, ki se bo začela ob 19. uri pred Klubom Mladinsko (barom Božidar) – seveda ob vseh ukrepih, ki so nujni za varovanje zdravja in preprečitev vnovičnega razširjenja bolezni.
Ostajamo zavezani angažirani, kritični drži in širjenju prostorov svobode, ob tem pa se zavedamo, da smo skupnost in da je odgovornost vseh nas še naprej varovati tako naše ranljive člane kot naše skupno dobro. Zato smo omejili število gledalcev, tako da priporočamo rezervacijo na marketing@mladinsko-gl.si.

V letošnji sezoni še dve premieri

Junija načrtujemo uprizoritev obeh premier, načrtovanih že za marec.
Prva premiera bo avtorski projekt Gejm v režiji Žige Divjaka, ki nastaja v okviru Nove pošte, druga pa Paloma Brine Klampfer (tudi režiserke projekta) in Kaje Blazinšek, uprizoritev, ki jo pripravljamo v koprodukciji z AGRFT in Društvom KUD Krik.
Zaživela bo tudi Nova pošta, kjer se bodo zvrstili predstavitev nove podobe revije Maska ob njeni 200. obletnici in dva dogodka platforme Neodvisni iz cikla Za isto mizo.

Preberite tudi: