torek, 6. 4. 2021

Greta prihaja v Kinodvor

V sklopu spomladanske okoljske akcije Za lepšo Ljubljano vas vabimo k spletnemu ogledu dokumentarca Greta. Premierno si ga boste lahko ogledali v četrtek, 8. aprila 2021, ob 19. uri.

Film Greta (I Am Greta, 2020) predstavi eno leto v življenju mlade podnebne aktivistke Grete Thunberg: od prve samotne stavke pred švedskim parlamentom do vzpona med globalne ikone. Ogledate si ga lahko tukaj.
Režiser je o nastanku filma med drugim povedal naslednje: »Prijatelj, ki pozna družino Thunberg, mi je namignil, da Greta načrtuje majhen protest pred švedskim parlamentom. /…/ Zagledal sem jo, kako sedi sama s transparentom, in jo vprašal, ali ji lahko namestim mikrofon ter ji tisti dan sledim. /…/ Mislil sem, da bi lahko nastalo nekaj malega, morda pripoved o odraščanju za švedske volitve. Kako sem se motil!«
O tem, kako se je razvijala zgodba, ki jo spremljamo v dokumentarcu, lahko prisluhnete tudi v pogovoru z režiserjem Nathanom Grossmanom. Pogovor bo potekal po premiernem predvajanju filma - 8. aprila ob 21. uri - v živo preko Zooma, vodil ga bo Toni Cahunek.

Film Greta bo na spletu na voljo za ogled do 5. maja, predvajanje dokumentarca pa v istem terminu na platformi spremlja paket Zemlja! s filmi Bojevnica, Sol zemlje in To vse spremeni. Cena ogleda vseh filmov v paketu znaša 6,5 €.

Preberite tudi: