ponedeljek, 25. 10. 2021

Hiša strahov za ozaveščanje o nasilju

Do 31. oktobra bo na Mestnem trgu 18 med 16. in 21. uro vsak dan odprta Hiša strahov, ozaveščevalna akcija, ki jo sofinanciramo v Mestni občini Ljubljana.

V Hiši strahov so prikazana tri okolja, kjer se dogajajo najpogostejše oblike nasilje – domače, šolsko in spletno okolje. Obiskovalci lahko v njej na lastni koži izkusijo strah pred nasiljem, ki ga žrtve doživljajo nenehno.

Projekt so zasnovali v socialnem marketingu Iz principa v partnerstvu z organizacijami mreže Prava zveza. V Pravi zvezi sodelujejo še Društvo SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja, Društvo informacijski center Legebitra, Zavod Mladi zmaji, Društvo za nenasilno komunikacijo, Združenje za moč in Društvo Ključ - center za boj proti trgovanju z ljudmi. Aktivnosti mreže so namenjene osebam z izkušnjo katerekoli oblike nasilja, o njem pa želijo ozaveščati tako mlade kot širšo družbo. Aktivnosti nevladnih organizacij, ki se borijo proti nasilju, s sofinanciranjem raznolikih programov podpiramo tudi na Mestni občini Ljubljana. 

Za ogled predhodna najava ni potrebna, vstop je prost.

 

hisa strahov tekst

 

Preberite tudi: