ponedeljek, 5. 10. 2020

Ideja za vikend - piknik ob reki Savi

Jesenski dnevi so kot nalašč za druženje na svežem zraku. Katerega izmed njih lahko preživite v RIC Sava, kjer vam ponujamo tudi prostore za piknik.

Sprostitev ob reki

RIC Sava se razprostira v naravnem okolju ob reki Savi in ponuja idiličen prostor za sprostitev, rekreacijo, izobraževanje in aktivni oddih. Obiskovalcem s piknik prostori, igriščem na mivki (za odbojko, rokomet in nogomet), otroškim igriščem, malo živalsko farmo, kolesarskimi in pešpotmi ter konjeniškimi dejavnostmi ponuja zatočišče pred mestnim vrvežem.
Na tem območju je urejenih 10 prostorov za piknike, ki jih lahko rezervirate od ponedeljka do četrtka med 13. in 19.30 uro, od petka do nedelje pa med 9. in 19.30 uro.
Vsak piknik prostor je opremljen je z zidanim žarom, mizami in klopmi, vsi prostori pa imajo tudi skupno vodo in stranišča.

Kakovostno preživljanje prostega časa

foto

Ob prostorih za piknike je igrišče za odbojko na mivki, za katerega je potrebna predhodna rezervacija termina in velik travnat prostor za različne športne aktivnosti. Igrišče na mivki lahko prilagodimo tudi za druge športe (nogomet, rokomet, tenis,...).
V neposredni bližini piknik prostorov je v Caffe Plaža na voljo gostinska ponudba, otroško igrišče, živalska farma, sprehajalne poti ob reki Savi, z Konjeniškim klubom PIP pa se lahko dogovorite za jahanje ponijev.

Cenik za najem piknik prostora, vključuje tudi 12 x 0,5l vode:

  • od ponedeljka do četrtka: 50 evrov
  • od petka do nedelje: 80 evrov

Zaradi razmer, povezanih s koronavirusom, vse obiskovalce prosimo, da vodijo sezname udeleženih na posameznem piknik prostoru (če je na prostoru več kot 10 oseb hkrati), ter da upoštevajo navodila in priporočila NIJZ. 

Preberite tudi: