petek, 24. 5. 2019

Izjemen športni dosežek Sandra Jeršina Tomassinija

Učenec OŠ Vič Sandro Jeršin Tomassini je na šolskem prvenstvu dosegel nov državni rekord v skoku v višino. Preskočil je 215 cm.

Učenec 9. razreda OŠ Vič Sandro Jeršin Tomassini postavlja državne rekorde v skoku v višino kot po tekočem traku. Njegov trenutni rekord je 215 cm, kar ga v njegovi starostni kategoriji (U18) uvršča med najboljše tri skakalce na svetu (v družbi z dvema Kitajcema). Sandro trenira pod vodstvom Damjana Šparovca v atletskem klubu AD Mass. Je preprost fant, ki bo šolanje najverjetneje nadaljeval v športnem razredu Gimnazije Šiška. Kot pravi njegov trener, ima glavo na pravem mestu in razmišlja glede na svojo starost zelo odraslo. Upamo in želimo mu, da na svoji športni poti uspe in mu tudi sporočamo, da smo zelo ponosni nanj. Prepričani smo, da se bo s svojimi nadaljnjimi rezultati priključil številnim znanim športnikom, ki so obiskovali OŠ Vič, med drugim Mateji Svet, Karin Paškulin-Stare, Ledi in Jeleni Strel-Kosmač, Enesu Hodžiču, Roku Samsi, Sašu Udoviču, Blažu Puljiču, Slavku Duščaku, Alešu Kuncu, Blažu Pucu, Branetu Oblaku in svetovnemu prvaku Aljažu Peganu.

foto
Sandru iskreno čestitamo za izjemen rezultat in mu želimo še veliko športnih uspehov!

Na OŠ ima šport pomembno vlogo

Na OŠ Vič se trudimo, da so naši učenci deležni kakovostne športne vadbe. Že v devetdesetih letih smo med prvimi v Sloveniji ponudili nivojski pouk učenja športa in na osnovi tega projekta pridobili sredstva za dodatnega učitelja športa na nižji stopnji. V tem obdobju smo organizirali tudi številne športne tabore, ki jih poskušamo ohranjati tudi v današnjem času.

Poleg rednega pouka športa učencem ponujamo obvezne in neobvezne predmete s področja športa, šole v naravi in tabore, organiziramo nočni pohod čez Rožnik skupaj s starši, športno popoldne v igranju odbojke, kjer so v glavni vlogi učenci, tekmujemo za naj športni razred in naj športnika in športnico naše šole. Vsako leto se z učenci udeležimo ljubljanskega maratona in teka trojk. Število sodelujočih učencev se vsako leto veča (letos se je teka trojk udeležilo kar 150 učenk in učencev).
Z učenci smo pripravili tudi kratek film in plakate na temo minuta za zdravje, med glavnim odmorom pa imamo organiziran rekreativni odmor (igranje namiznega nogometa in biljarda).

Na športnih tekmovanjih dosegamo izvrstne rezultate. Že več let smo ekipni prvaki Ljubljane v atletiki, krosu, dvoranski atletiki, učenke se uvrščajo na ekipna državna prvenstva v atletiki (letos so osvojile 3. mesto), v lanskem šolskem letu smo imeli tudi državnega prvaka v skoku v višino ter v ženski štafeti 4 X 100 m… Redno se uvrščamo tudi na državno prvenstvo v odbojki in športni gimnastiki.

Skratka, šport res zaznamuje OŠ Vič.

 

.

Preberite tudi: