petek, 26. 3. 2021

Jabolko navdiha tudi našemu "heroju korone"

Med prejemniki priznanja jabolka navdiha "herojem korone" je tudi sodelavec Mestne uprave MOL Bojan Povše, ki je v spomladanskem valu epidemije skrbel za celotno logistiko oskrbe najranljivejših skupin s kosili.

Bojan Povše, ki na Mestni občini Ljubljana opravlja delo voznika, je s svojo organiziranostjo, odgovornostjo in skrbnostjo več kot dva meseca vsak dan skrbel, da je bilo razdeljenih več kot 500 kosil na območju Ljubljane.
Ob tem je povedal: »Nalogo, da bodo vsi otroci obroke prejeli pravočasno, ob tem pa še sestavo jedilnikov in usklajevanje s kuharji, sem sprejel z veseljem, a zavedanjem, da bo to velik logistični zalogaj. Čeprav Ljubljana ni velika, je bilo razvoze treba organizirati tako, da so do družin prišli še topli obroki, kar je vsak dan pomenilo velik izziv. Med epidemijo smo razdelili več kot 30.000 obrokov, samo enkrat se je zgodilo, da je bilo nekomu kosilo preslano. A smo uredili in prilagodili tudi to. Županu in najboljši ekipi se zahvaljujem za izkazano zaupanje, za katerega verjamem, da sem ga upravičil.«

foto

Priznanje jabolko navdiha, ki ga podeljuje predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, je tokrat prejelo 17 »herojev korone« v znak hvaležnosti za njihova srčna dejanja v času epidemije. Izbrali so jih bralci slovenskih regionalnih spletnih medijev kot tiste posameznike, ki so se z dobrimi deli v boju proti novi koronavirusni bolezni posebej odlikovali in tako pomagali tistim, ki so pomoč potrebovali.

Vsem prejemnikom priznanj iskreno čestitamo!

Dodajmo še, da je Bojan Povše v začetku leta za nesebično pomoč pri preprečevanju širjenja epidemije v spomladanskem obdobju prejel tudi Spominski znak Vlade RS za požrtvovalnost v boju proti COVID 19. Prejeli so jih najbolj požrtvovalni posamezniki in skupine, ki so v okviru Mestne občine Ljubljana 

Preberite tudi: