ponedeljek, 1. 6. 2020

Junij v Ljubljani odpira kulturno poletje

Kulturno življenje se ponovno prebuja in poletje v Ljubljani bomo tudi letos začeli s festivalom Junij v Ljubljani, ki bo na Kongresnem trgu potekal od 11. do 21. junija 2020. Vabljeni k brezplačnemu ogledu različnih umetniških predstav, namenjenih odraslim in otrokom.

Na 12. festivalu Junij v Ljubljani si boste lahko ogledali gledališke in plesne predstave različnih umetniških zvrsti, s katerimi bomo predstavili odlično produkcijo javnih zavodov in nevladnih organizacij s področja kulture in umetnosti.

Junij logo6

Dopoldanski in popoldanski dogodki bodo že tradicionalno namenjeni otroškim prireditvam, večeri pa vrhunskim umetniškim dogodkom za odraslo publiko. Celoten napovednik poglejte tukaj.

Kaj ponuja letošnji Junij v Ljubljani

Začenjamo v četrtek, 11. junija, ko v ospredje postavljamo najuspešnejše ljubljanske devetošolce. Ti se bodo po zaključku osnovnošolskega izobraževanja podali poletju in novim izzivom naproti, še prej pa pokazali svoje vrhunske glasbene talente.
V naslednjih dneh bodo sledile različne predstave za otroke, ob večerih pa boste lahko prisluhnili Big bandu orkestra Slovenske vojske z gostjami Nuško Drašček, Jano Šušteršič in Neisho ter si ogledali predstave SNG Opera in balet Ljubljana.

Ogled vseh predstav je brezplačen. Festival bo potekal ob upoštevanju priporočil in ukrepov Vlade RS in NIJZ, zato bo med drugim omejeno število sedežev.

Brezplačne vstopnice za ogled posameznih predstav lahko na blagajni Festivala Ljubljana pri Križankah prevzamete od torka, 2. junija 2020 naprej.

Brezplačne vstopnice za večerne predstave lahko rezervirate tudi na naslednjih povezavah:

Program Festivala Junij v Ljubljani

Preberite tudi: