torek, 29. 9. 2020

Kako je nastala Koko Dajsa v mestu

Ob začetku letošnjega šolskega leta smo ljubljanske četrtošolce obdarili s knjigo Koko Dajsa v mestu avtorice Maše Ogrizek in ilustratorja Mihe Hančiča, zdaj pa predstavljamo še video predstavitev knjige.

Projekt Ljubljana bere - podarjamo knjige

Ljubljana bere je projekt, s katerim na Mestni občini Ljubljana od leta 2008 spodbujamo razvijanje bralne kulture pri različnih ciljnih skupinah, poudarjamo pomen družinskega branja v zgodnjem otroštvu in pomen knjige za razvoj posameznika, hkrati pa z odkupom izbranih knjig podpiramo in promoviramo vrhunske domače ustvarjalce ter zagotavljamo dostopnost kakovostnega izvirnega leposlovja za otroke. V tem času smo s 15 vrhunskimi izvirnimi slovenskimi slikanicami obdarili že več kot 100.000 otrok.
Letos smo prvošolce obdarili s knjigo avtorice Svetlane Makarovič in ilustratorke Maje Kastelic Korenčkov palček, četrtošolce pa s knjigo Koko Dajsa v mestu avtorice Maše Ogrizek in ilustratorja Mihe Hančiča.

Tudi za knjigo Korenčkov palček smo v pisarni Ljubljane, Unescovega mesta literature v sodelovanju z RTV Slovenija pripravili filmček o nastanku knjige. 

Preberite tudi: