ponedeljek, 10. 6. 2019

Kinodvor poletno sezono odpira s festivalom Naj se rola

V Kinodvoru bo od 13. do 15. junija 2019 potekal festival glasbenega filma Naj se rola.

Glasba ima moč, ki jo vsak čuti in doživlja na svoj način. Za vsako skladbo je neka zgodba. Za to zgodbo so glasbeniki, umetniki, čustva, ideje, kraj in čas. Na novem festivalu glasbenega filma Naj se rola, ki bo odprl letošnje Kinodvorišče, predstavljamo filme za zelo različne glasbene in filmske okuse.
Premierno bomo predstavili enajst filmov za zelo različne glasbene in filmske okuse, ki bodo na sporedu v treh tematskih sklopih: Zid (ob trideseti obletnici padca berlinskega zidu), Anatomija zabave in Barve glasbe.

Vrhunci festivala

naj se rola2

Festival v četrtek, 13. junija ob 17. uri odpiramo z dokumentarcem Svoboda in rock (Free To Rock) v režiji Jima Browna, ki razkriva, kako je rock’n’roll ponesel zvok svobode na drugo stran železne zavese. Isti dan bomo ob 21.30 uri s festivalsko premiero filma Kriči, Sarajevo! (Scream for Me Sarajevo), na kateri bomo gostili režiserja Tarika Hodžića in producenta Adnana Ćuharo, uradno odprli tudi Kinodvorišče, Kinodvorov letni kino v atriju Slovenskih železnic.

V petek, 14. junija, bo na Kinodvorišču potekal festivalski open-air party. Zabavali vas bodo DJ Udo Brenner (Zeleno sonce), DJ Monday in Nati Katchi.

V sodelovanju z Jazz festivalom Ljubljana 18. junija festivalski ponudbi dodajamo še bonus track, na katerem bo igralec in režiser Mathieu Amalric osebno predstavil svojevrsten filmski eksperiment, ki ga od leta 2010 soustvarja z Johnom Zornom.

Festival Naj se rola je nastal na pobudo Terensa Štaderja v koprodukciji s Kinodvorom. Vstopnice za vse filme kot tudi festivalsko zabavo so že v prodaji pri blagajni Kinodvora, na festivalsko zabavo pa je vstop prost z vstopnico za katerikoli film.

Preberite tudi: