ponedeljek, 7. 6. 2021

Kinodvorišče odpira poletno sezono filma na prostem

Mestni kino Kinodvor začenja poletno sezono projekcij filmov na prostem. V torek, 8. junija, odpirajo vrata Kinodvorišča, letnega kina v atriju Slovenskih železnic.

Kinodvorišče bo odprto od 8. junija do 10. julija 2021. Ob lepem vremenu si bodo gledalci večerno projekcijo ogledali na prostem, v atriju Slovenskih železnic (vhod je skozi Dvorano Kinodvora). Če bo vreme slabo, pa bo projekcija v Dvorani Kinodvora.

Kurja polt

Letošnje Kinodvorišče bo odprl festival žanrskega filma Kurja Polt.
V duhu futuristične distopije, ki jo živimo, bo Kurja Polt letos postala kiborg. Filmski program bo odločno sodoben, filmski nosilci drastično digitalni, festival pa po svoji izvedbi hibriden. Filme bomo predvajali v kinu (#držimopesti) in na spletu. Na spletu bo potekala tudi Konferenca kultnega filma, ki jo že po tradiciji predstavljamo v sodelovanju z britansko Univerzo Northumbria; štela bo rekordne štiri dni in štiri predavanja mednarodnih teoretikov žanrskega filma. Prav tako na spletu bo potekala scenaristična delavnica Moj prvi grozljivi kratkometražec z nagrajeno britansko avtorico in teoretičarko Alison Peirse, domači delavnici fanzinarstva in filmske kritike, Naredi si fanzin in Naježimo dlako, ostrimo pogled!, pa bosta potekali hibridno (#držimopesti).

Celoten program Kinodvorišča si lahko ogledate tukaj.

Preberite tudi: