torek, 19. 5. 2020

Kmalu bomo začeli z zbiranjem prijav za subvencionirano počitniško varstvo

Izvajalci subvencioniranega počitniškega varstva med poletnimi šolskimi počitnicami bodo v torek, 2. junija 2020, ob 7. uri začeli z zbiranjem prijav.

Izvajalci, ki so bili izbrani na Javnem razpisu za sofinanciranje programov in projektov v Mestni občini Ljubljana s področja podpornih storitev v vzgoji in izobraževanju ter prostem času otrok, bodo v letošnjem letu izvedli 18 programov poletnega počitniškega varstva, namenjenih otrokom od 1. do 5. razreda osnovnih šol, ki imajo stalno prebivališče v Mestni občini Ljubljana.

Komu je namenjeno poletno počitniško varstvo in kako bo organizirano?

  • Vsi programi so 9-urni in vključujejo prehrano (kosilo in dve malici).
  • V posamezen program počitniškega varstva je otrok lahko vključen največ dva tedna.
  • Programi niso namenjeni predšolskim otrokom, ki bodo s 1. 9. 2020 vstopili v 1. razred osnovne šole, temveč otrokom, ki bodo v letošnjem šolskem letu zaključili 1., 2., 3., 4. ali 5. razred osnovne šole in imajo stalno prebivališče v Mestni občini Ljubljana.
  • Programi so namenjeni tudi otrokom družin, ki nimajo stalnega bivališča v MOL in živijo v študentskih domovih v Ljubljani, vendar le v primeru, da otroci obiskujejo osnovne šole v Ljubljani.

Ne glede na navedeno ceno programa, imajo vsi izvajalci na voljo mesta za socialno ogrožene otroke, za katere je varstvo v celoti brezplačno.

Vsi izvajalci subvencioniranega počitniškega varstva bodo hkrati začeli z zbiranjem prijav, in sicer v torek, 2. junija 2020, ob 7. uri. 

Pomembno: Glede na letošnje obdobje epidemije koronavirusa si pridružujemo pravico do sprememb ali odpovedi terminov. Varstvo bomo organizirali v skladu z vsemi navodili in ukrepi NIJZ, Vlade RS in ostalih pristojnih institucij. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili. 
Za dodatne informacije glede programov in prijav se obrnite neposredno na izvajalce.

Oglejte si seznam izvajalcev in njihove kontakte. 

Preberite tudi: