petek, 11. 6. 2021

Kolesarski vikend v Ljubljani: Barjanka, Maraton Franja in dirka Po Sloveniji

Ta konec tedna bomo v Ljubljani držali pesti za kolesarje na kar treh preizkušnjah. V soboto, 12. 6. 2021, bo na Slovenski cesti start Barjanke, v nedeljo, 13. 6. 2021, pa v BTC City start 40. Maratona Franja in pete etape kolesarske dirke po Sloveniji.

Start kolesarskega dogodka Barjanka Hervis 2021 bo ob 8. uri na Slovenski cesti pri Drami. Namen tradicionalne 83-kilometrske kolesarske dirke je predstavitev lepot Ljubljanskega barja in obujanje spominov na prve kolesarske dirke, ko so še potekale po makadamskih cestiščih.  

Start zadnje, pete etape dirke po Sloveniji, ki bo potekala na 175 km od Ljubljane do Novega mesta, bo v nedeljo, 13. 6. 2021 v BTC City. Poleg te bo isti dan v BTC City še začetek 156 km Maratona Franja BTC City in 97 km preizkušnje Triglav mali maraton Franja. 

Celoten seznam cestnih zapor je objavljen tukaj in v dokumentu organizatorja, priloženem spodaj.

Vse udeležence v prometu prosimo za razumevanje in upoštevanje navodil policistov, redarjev ter organizatorjev. Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljate na našem portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo. Svoje poti po mestu lahko načrtujete tudi s pomočjo klepetalnega robota (chatbota) Ljubo iz Ljubljane, ki deluje znotraj Facebookove aplikacije Messenger.

 

Preberite tudi: