četrtek, 24. 11. 2022

Krojimo mladinski sektor

V torek, 22. novembra 2022, je v Festivalni dvorani potekal redni letni posvet mladinskega sektorja Krojimo mladinski sektor, na katerem so podelili tudi državna priznanja s področja mladinskega sektorja.

Na posvetu, ki sta ga pripravila ljubljanska mreža Kroj in Urad RS za mladino, sta državno priznanje za izvedbo uspešnega oziroma odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju prejeli dve ljubljanski organizaciji. To sta Društvo Center za pomoč mladim za projekt Naročnine na globoke vsebine ter TiPovej! Zavod za ustvarjalno družbo za projekt Mladi sooblikujejo mesta učenja.

Prejemnikom Državnih priznanj iskreno čestitamo in verjamemo, da bodo s svojim delom in zavzemanjem še naprej navdih mladim in ostalim.

Z mladinskim delom seznanjamo tudi šole

mladinsko delo

Urad za mladino MOL je v sodelovanju z Mrežo MOST (Mreža mednarodnih mobilnosti mladih) v četrtek, 24. novembra 2022, organiziral predstavitev mladinskega dela v Mestni občini Ljubljana, ki je bila namenjena učiteljem ljubljanskih osnovnih šol.
Udeleženci so na srečanju spoznali priložnosti, ki jih ponujata neformalno učenje in mladinsko delo. Seznanili so se s ponudbo prostočasnih mladinskih projektov in programov za mlade v Ljubljani, učinki neformalnega učenja na mlade in primeri dobrih praks povezovanja neformalnega in formalnega izobraževanja. Ker so pomemben del mladinske dela mednarodne mobilnosti, smo jim predstavili tudi priložnosti za vključevanje v mednarodno mladinsko delo in programe financiranja. V svoje učilnice pa so “odnesli” tudi metode mladinskega dela.

Dogodek je spodbudila raziskava “Mladinski centri in prosti čas – kaj si želiš?”, ki je pokazala, kako izbrana skupina mladih devetošolcev in dijakov preživlja prosti čas, kako razumejo mladinsko delo in kakšna je njihova vključenost v lokalne mladinske centre.

Preberite tudi: