petek, 31. 5. 2019

Kulturno poletje v Ljubljani odpira že 11. festival Junij v Ljubljani

Na Kongresnem trgu bo od 7. do 21. junija potekal že 11. festival Junij v Ljubljani, ki prinaša številne brezplačne vrhunske umetniške stvaritve s področij plesa, gledališča in glasbe.

Dopoldanski in popoldanski dogodki bodo namenjeni otrokom, večeri pa vrhunskim umetniškim dogodkom.

V petnajstih dneh se bo zvrstilo več kot 30 doživetij, festival pa bo zaznamovalo tudi 6 tematskih dni: Baletni dan, Dan za rock (dobrodelni dogodki Zveze prijateljev mladine), Dan za ples, KUL dan za otroke in mladino, Cirkuški dan in Praznik glasbe.

Ljubljana je Unescovo mesto literature in članica Unescove mreže kreativnih mest, zato vas v času festivala vabimo še v Knjižnico pod krošnjami v parku Zvezda, kjer pripravljamo dogodke, ki bodo povezovali knjigo in umetnost.

Pogovorna robotka Gospodična KUL

Gdč Kul

Letos bo ponovno z vami Gospodična KUL, dekle, ki obožuje kulturo in verjame, da živi v najlepšem mestu na svetu. Gospodična KUL, pogovorni robot Facebook aplikacije, bo poskrbela, da ne boste zamudili nobene pomembne kulturne vsebine v Ljubljani. Za klepet v FB Messengerju bo na voljo vse dni festivala Junij v Ljubljani in bo najhitreje odgovorila na vprašanja, povezana s festivalom.

Preberite tudi: