petek, 8. 11. 2019

Lekarna Ljubljana odprla lekarniško podružnico Podpeč na novi lokaciji

Lekarna Ljubljana je prebivalce Podpeči, Jezera in okoliških krajev razveselila z novimi, večjimi prostori lekarne. Ker se zavedajo pomena družbeno odgovornega delovanja, so na uradnem odprtju podružnice z donacijami podprli šest lokalnih organizacij.

Nova Lekarniška podružnica Podpeč, v kateri sta zaposleni dve magistri farmacije, se nahaja v centru Podpeči, na naslovu Jezero 19, neposredno ob krožišču, z zagotovljenimi parkirnimi prostori in bo zato odslej bolj dostopna. Sodobno urejeni prostori lekarne merijo 120 m2, kar pomeni 50 m2 več prostora, ki je namenjen tudi širši, bogatejši ponudbi izdelkov za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. V novih prostorih je za stranke urejen poseben prostor za svetovanje, v katerem strokovni sodelavci nudijo lekarniške storitve, kot so pregled uporabe zdravil, izdelava osebne kartice zdravil, na kateri so na enem mestu zbrane vse pomembne informacije o zdravilih, svetovanja za zdrav življenjski slog.

Direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej je ob slovesnem odprtju novih prostorov Lekarniške podružnice Podpeč poudaril: »zelo sem ponosen, da smo lokalnim prebivalcem olajšali dostop do zdravil in drugih izdelkov za ohranjanje zdravja ter jim omogočili storitve in svetovanja v novih sodobnih prostorih lekarne. Poslanstvo Lekarne Ljubljana je namreč ljudem zagotavljati učinkovito preskrbo z zdravili in  enostaven dostop do izdelkov in lekarniških storitev. Temu poslanstvu sledimo že 70 let in se trudimo, da ga uresničujemo v vseh krajih, kjer smo prisotni. Zavezujemo se, da bomo tudi v prihodnje s strokovnostjo, prijaznostjo in posluhom za potrebe in želje krajanov iz dneva v dan skrbeli za medsebojno zaupanje in zadovoljstvo.«

Lekarniska podruznica Podpec prerez traku1 8.11.19

Župan Občine Brezovica Metod Ropret je ob odprtju lekarne na novi lokaciji dejal, da domačinom in prebivalcem okoliških krajev veliko pomeni, da lahko kar najhitreje dostopajo do lekarne ter do pomoči, ki jo nudijo strokovnjaki. »Zelo sem vesel, da je Lekarna Ljubljana v Podpeči odprla novo lekarno in da bo odslej nudila še večjo izbiro izdelkov za ohranjanje zdravja naših krajanov,« je še povedal župan.

Dogodka se je udeležil tudi župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković, ki je izrazil prepričanje, da z dobrim sodelovanjem med sosednjimi občinami ter s sodobno lekarno, ki ima prizadevno in strokovno osebje, skrbimo za razvoj podeželja in zadovoljstvo vsakega občana.

Na prireditvi ob odprtju nove lekarne, je Lekarna Ljubljana podelila šest donacij, v skupni vrednosti 7.000 €, in sicer Dobrodelnemu županovemu skladu, Župniji Preserje, Namiznoteniškemu klubu Preserje, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Preserje, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Podpeč ter Vrtcu Brezovica, enotama Podpeč in Preserje. Direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej je povedal, da so dobri odnosi v lokalni skupnosti še kako pomembni, z donacijami pa lahko Lekarna Ljubljana vsaj nekoliko pripomore k razvoju kraja in delovanju teh organizacij.

Lekarniska podruznica Podpec podelitev donacij1 8.11.19

S petjem so dogodek popestrile pevke pevskega zbora Lekarne Ljubljana, priča pa smo bili tudi spopadu harmonik dveh odličnih glasbenikov: Mihe Debevca in Dejana Kušerja.

Lekarniška podružnica Podpeč bo odprta od ponedeljka do četrtka od 8.00 do 18.00 in ob petkih od 8.00 do 15.30. Ob sobotah, nedeljah in praznikih bo zaprta. 

Preberite tudi: