ponedeljek, 23. 9. 2019

LGL nagrajeno tudi v Zagrebu

Lutkovno gledališče Ljubljana je na 52. mednarodnem lutkovnem festival PIF v Zagrebu za predstavo Nasvidenje režiserke Jasne Vastl prejelo nagrado za najboljšo predstavo festivala - t.i. grand prix - in nagrado za vrhunsko izvedbo, ki jo je prejel igralec in animator v predstavi Brane Vižintin.

Na festivalu, ki je potekal od 13. do 19. septembra 2019, so sodelovali lutkovni ustvarjalci iz Bolgarije, Irana, Italija, Izreala, Kanade, Rusije, Slovenije, Ukrajine in Hrvaške.

Poetična lutkovna miniaturka Nasvidenje je bila premierno uprizorjena marca letos. Skozi otroško perspektivo nam subtilno pokaže, da je smrt naravni del življenja. Navdihnila jo je ena največkrat nagrajenih in najbolj prodajanih slikanic švedskega pisatelja Ulfa Nilssona. Z originalnim naslovom Adjö, herr Muffin je izšla leta 2002 in istega leta prejela švedsko nagrado august za najboljšo otroško literaturo.

Nagrade potrjujejo kakovost LGL

To je že drugi sklop nagrad za Lutkovno gledališče Ljubljana v zadnjem času, saj je gledališče pred dnevi slavilo tudi na 10. bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije v Mariboru. Tamkajšnja strokovna žirija je grand prix festivala podelila uprizoritvi Nekje drugje režiserja Tina Grabnarja, skupaj pa je Lutkovno gledališče Ljubljana prejelo kar devet nagrad.

Preberite tudi: