torek, 12. 1. 2021

Literarni natečaji za mlade

V Mestni knjižnici Ljubljana so za mlade pripravili literarne natečaje na temo proze, poezije, dramatike in stripa, ki so jih poimenovali Oddaj na natečaj v MKL.

S tem želijo spodbuditi ustvarjalno pisanje, risanje in izražanje mladih med 15. in 25. letom. 

metaFORA je IGRA

Tema natečaja za najboljšo kratko zgodbo je igra v najširšem pomenu besede. Igra, ki je stara toliko kot človeštvo, instinktivna, nesmiselna, iskriva in poučna. Igra kot nepozabni del otroštva in pomemben del kulturne dediščine civilizacij. Igramo se s predmeti in besedami, igramo se sami, v dvoje ali v skupini! Igramo se v lastni domišljiji, v svojih sobah, na igrišču, v plesnih dvoranah, na stadionu, v živo ali na računalniku. Iz igre so nastali številni izumi, umetniška dela ter ideje, ki so oblikovale svet. Poigraj se z besedami, saj je metaFORA igra.
Zgodba naj bo v slovenskem jeziku, naj ima največ 5.400 znakov s presledki in ne sme biti predhodno objavljena. Sodelujete lahko le z eno zgodbo, ki jo pošljite na: metafora@mklj.si.

poHAIKUj – literarni natečaj haiku poezije in fotografije

Haiku je posebna pesniška oblika, ki naj jo dopolnjuje tudi umetniška fotografija. Haiku in pripadajoča fotografija tvorita celoto – komplet, ki predhodno ne sme biti objavljen, sodelujete pa lahko s tremi kompleti. Haiku poezije in fotografije pošljite na naslov haiku.natecaj@mklj.si.

preDRAMI se KEKEC

Tema tokratnega natečaja za dramsko delo (enodejanko), skeč, scenarij ali satiro je Kekec, saj v letu 2021 beležimo 70-letnico filma Kekec. Dramsko delo naj bo v slovenskem jeziku, ima naj največ 8.000 znakov s presledki, predhodno ne sme biti objavljeno. Sodelujete lahko le z enim delom, ki ga pošljite na naslov predramise@mklj.si.

S3P – natečaj za najboljši strip

Letošnja stripovska zgodba je zadrga, saj 2021 beležimo 130-letnico njene iznajdbe. Strip naj bo v slovenskem jeziku, lahko je narisan v poljubni tehniki, ima naj največ 5 strani, predhodno ne sme biti objavljen, sodelujete lahko le z enim delom, ki ga pošljete na: s3p@mklj.si v PDF formatu.

Na vseh natečajih lahko sodelujete do 15. aprila 2021. 

Preberite tudi: