torek, 21. 2. 2023

Literature sveta – Fabula

Ljubljano, Unescovo mesto literature, bo od 1. do 30. marca 2023 bogatil literarni festival Literature sveta – Fabula, ki letos praznuje dvajseto leto delovanja. Tudi letos se bodo na festivalu predstavila zveneča literarna imena, tokrat pod sloganom (re)konstrukcije spomina, spremljevalni program festivala pa bo razveselil predvsem otroke in mladino.

Na festivalu bomo lahko podrobneje spoznali pomembne sodobne avtorice in avtorje kot so Oksana Zabužko iz Ukrajine, Tatiana Țîbuleac iz Moldavije, José Luís Peixoto s Portugalske, Lászlo Krasznahorkai z Madžarske, Bernardine Evaristo iz Velike Britanije in Cristina Morales iz Španije. Predstavili se nam bodo s svojimi literarnimi deli v svežih slovenskih prevodih, ki bodo izšla v festivalski zbirki Fabula.

Bogat spremljevalni porgram

Festival poleg literarnih večerov z osrednjimi gosti prinaša raznolik spremljevalni program, kot je Mlada Fabula (otroški in mladinski program), Fabula v teoriji in Fabulin izbor (sodelovanje s slovenskimi založniki in knjigarnami), Fabula polis (interaktivne literarne instalacije v javnem prostoru), Fabula izven literature (prepletanje literature z gledališčem in drugimi umetnostnimi žanri) ter Fabula Hub (inkubator novih literarnih idej ter prihodnjih literarnih usmeritev).

Več o festivalskem dogajanju si lahko preberete na spletni strani festivala.

Preberite tudi: