ponedeljek, 21. 9. 2020

Ljuba in Drago med finalisti programov za razvoj mest

S projektom Ljuba in Drago – transformacija starega mestnega avtobusa v mobilni mladinski center, smo se uvrstili med finaliste za nagrado Wellbeing Cities 2020.

Nagrado razpisuje NewCities, mednarodna nevladna organizacija s sedežem v Kanadi, katere poslanstvo je razvoj in promocija inovativnih in na raziskavah utemeljenih programov za razvoj mest.

Mobilni mladinski center Ljuba in Drago smo predstavili v kategoriji Podpora za povezovanje lokalnih skupnosti. Že v procesu načrtovanja so bili v projekt povabljeni mladi, ki so kasneje sodelovali tudi pri fizični preobrazbi avtobusa, oblikovanju celostne podobe ter snovanju programa. Ljuba in Drago v četrtnih skupnostih povezuje mlade, spodbuja sodelovanje, ustvarjalnost, druženje ter krepi občutek pripadnosti.

Med finalisti v kategoriji Podpora za povezovanje lokalnih skupnosti so bili poleg Ljubljane tudi Bruselj, El Paso in New York City.

Letošnji zmagovalec v tej kategoriji je New York City. Zmagovalcu čestitamo, Ljubi in Dragu pa želimo še naprej srečno, na poti povezovanja skupnosti.

Zmagovalci po ostalih kategorijah so še:

  • Načrtovanje na področju javnega zdravja v mestih: Buenos Aires, Argentina
  • Povezovanje naravnih bogastev in biodiverziteta: Bordeaux, Francija
  • Gradnja živahnega urbanega gospodarstva: Curitiba, Brazilija
  • Načrtovanje ukrepov za dobro počutje: Curridabat, Kostarika

Preberite tudi: