četrtek, 9. 7. 2020

Ljuba in Drago se poteguje za nagrado Wellbeing Cities 2020

S projektom Ljuba in Drago – transformacija starega mestnega avtobusa v mobilni mladinski center, smo se uvrstili med finaliste za nagrado Wellbeing Cities 2020.

Povezujemo lokalno skupnost

foto

Mobilni mladinski center Ljuba in Drago za nagrado kandidira v kategoriji Podpora za povezovanje lokalnih skupnosti. Že v procesu načrtovanja so bili v projekt povabljeni mladi, ki so kasneje sodelovali tudi pri fizični preobrazbi avtobusa, oblikovanju celostne podobe ter snovanju programa. Ljuba in Drago v četrtnih skupnostih povezujeta mlade, spodbujata sodelovanje, ustvarjalnost, druženje ter krepita občutek pripadnosti.

Od starega avtobusa do mladinskega centra 

foto

Projekt prenove starega mestnega avtobusa v mobilni mladinski center je plod sodelovanja med javnim zavodom Mladi zmaji in javnim podjetjem LPP.  Projekt je potekal leta 2019, zasnovan je bil v skladu z miselnostjo trajnostnega načrtovanja oblikovanja, mlade pa so skozenj vodili in usmerjali izkušeni strokovnjaki, po načelih "učenje z delom (learning by doing)”.

Wellbeing Cities 2020

Nagrado razpisuje NewCities, mednarodna nevladna organizacija s sedežem v Kanadi, katere poslanstvo je razvoj in promocija inovativnih in na raziskavah utemeljenih programov za razvoj mest. Poleg Ljube in Draga se za nagrado potegujejo še projekti iz Bruslja, El Pasa in New York Citya.

Zmagovalci bodo znani 15. septembra, razglasili jih bodo na letni konferenci NewCities v Montrealu.

Preberite tudi: