četrtek, 2. 9. 2021

Ljubljana gostiteljica sklepnega dela festivala Pink Week

V Ljubljani od 1. do 5. septembra 2021 poteka sedmi festival Pink Week.

V okviru sedmega festivala Pink Week, ki se ga udeležujejo gostje iz ZDA, Italije, Belgije, Nemčije in Nizozemske, udeleženci spoznavajo različne dele Slovenije s poudarkom na Ljubljani. Rdeča nit festivala so posebna doživetja in vrhunska gastronomska ponudba, zaključek pa tradicionalni dogodek Dragon's ball na Ljubljanskem gradu.

Po dobrem letu dni v Ljubljani znova poteka tradicionalni festival Pink Week, projekt za promocijo destinacije kot LGBT prijazne. Enaindvajset udeležencev (sedem iz Evrope in štirinajst iz ZDA) bo od 1. do 5. septembra 2021 odkrivalo lepote Slovenije, s poudarkom na Ljubljani, kjer bodo uživali v vodenih ogledih, obisku Ljubljanskega gradu, vožnji z ladjico in vrhunski gastronomiji. Sklepni del potovanja bo petkov dogodek Dragon's Ball, tradicionalno pod pokroviteljstvom župana Zorana Jankovića.

»Gostje iz tujine se radi srečujejo z lokalnim prebivalstvom. Želimo jim pokazati, da smo Slovenci prijazni in zabavni ter jim omogočiti nepozabno zabavo,« pravita Mattej Valenčič in Matej Knific z agencije Luxury Slovenia. »Zato smo si tudi zamislili Dragon's Ball, ki je postal najbolj prepoznaven LGBT dogodek mesta Ljubljane.«

Posebno pozornost bosta letošnjemu obisku dodala vplivneža iz Italije – The Globbers, ki bosta z več kot 150.000 sledilci na družbenih omrežjih delila vtise s potovanja.

Uveljavljen projekt v organizaciji agencije Luxury Slovenija iz Ljubljane ob podpori Mestne občine Ljubljana, Turizma Ljubljana in Slovenske turistične organizacije je od njegove prve izvedbe leta 2014 dosegel visoko prepoznavnost v mednarodni LGBT skupnosti, vsako leto pa se ga udeležijo tudi predstavniki tujih turističnih agencij in medijev. S podporo Pink Weeka od začetka projekta ima Ljubljana v Sloveniji vodilno vlogo pri ozaveščanju ljudi o spoštljivem odnosu do različnosti.

Preberite tudi: