torek, 2. 7. 2019

Ljubljani dve prvi nagradi na mednarodnem natečaju Emerging Europe Awards

Na podelitvi nagrad mednarodnega natečaja Emerging Europe Awards 2019 v Londonu smo prejeli več priznanj. Za certifikat LGBT prijazno smo prejeli prvo nagrado za najboljšo enakosti prijazno iniciativo; v kategoriji podjetništvu prijazna mesta pa si skupaj s Prago delimo prvo mesto v podkategoriji kakovost življenja.

LGBT prijazno je najboljša enakosti prijazna iniciativa

V kategoriji najboljša enakosti prijazna iniciativa so člani strokovne komisije naš projekt LGBT prijazno prepoznali za najboljšega.

LGBT prijazno je iniciativa, ki smo jo na Mestni občini Ljubljana leta 2014 razvili skupaj s stroko in nevladnimi organizacijami, njen namen pa je ozaveščanje o pravicah LGBT+ posameznic_kov ter vzpostavljanje vključujočega okolja za vse.
V okviru iniciative vsako leto podeljujemo certifikate LGBT prijazno, s katerimi se prejemniki na podlagi opravljenega izobraževanja med drugim zavežejo, da v svoji organizaciji zagotavljajo boljše razumevanje temeljnih človekovih pravic LGBT-oseb ter zagotavljajo vključujoče okolje za LGBT- sodelavke in sodelavce. Certifikat je doslej prejelo že 39 organizacij. Seznam dosedanjih prejemnikov ter druge podrobnosti o certifikatu najdete tukaj.

Emerging Europe Awards

Nagrade Emerging Europe Awards, s katerimi organizatorji nagrajujejo odličnost, osvetljujejo dobre prakse ter spodbujajo višanje standarda v regiji »uveljavljajoče se Evrope«, so letos podelili v13 kategorijah. Na Mestni občini Ljubljana smo v različnih kategorijah prijavili 8 projektov, od tega jih je bilo 6 nominiranih za nagrado in so bili uvrščeni v ožji izbor (med 10 finalistov v posamezni kategoriji).
To so:

  • Tourism Campaign of the Year: Brko tura (Turizem Ljubljana)
  • Renewal Project of the Year: Soba za pisanje (RRA LUR) 
  • Renewal Project of the Year: Prenova območja Slovenske ceste, Gosposvetske ter Dalmatinove ulice (MOL)
  • Young Empowerment Initiative of the Year: Mestni inkubator (Mladi zmaji)
  • Equality-Friendly Initiative of the Year: Certifikat LGBT prijazno (MOL)
  • Young Influencer of the Year: Timotej Kotnik, glasbenik in vodja glasbenega programa mednarodnega festivala “Igraj se z mano”( MOL)

O platformi Emerging Europe

Emerging Europe je poslovna, raziskovalna in medijska platforma za izmenjavo idej o krepitvi sodelovanja med 23 državami osrednje in jugovzhodne Evrope ter Kavkaza, ki želi spodbuditi investicije in razvoj ter zagotoviti boljšo prihodnost na tem območju. V platformi se povezujejo predstavniki vlad in lokalnih oblasti, podjetij, investitorjev, nevladnih organizacij, akademskih skupnosti ter strokovnjaki, snovalci politik in drugi deležniki, ki skrbijo za prenos zglednih primerov razvoja v širše mednarodno okolje.

Preberite tudi: