petek, 6. 8. 2021

Mednarodna BMX kolesarska dirka ta vikend v Ljubljani

V soboto in nedeljo, 7. in 8. avgusta, bo v BMX Parku Ljubljana na križišču Linhartove in Stolpniške ulice največja BMX Race dirka v Sloveniji.

Sobotna dirka se bo pričela ob 16.30 uri, dirka v nedeljo, ki jo bodo organizatorji iz Kolesarskega društva Rajd prenašali tudi v živo preko spleta, pa bo ob 13. uri.
Dogodek tradicionalno podpirata Mestna občina Ljubljana in Turizem Ljubljana.

Dirka je odlična priložnost za mlade talente

Mednarodna BMX dirka BMX Race Ljubljana, ki šteje za pokal Alpe Adria BMX in slovenski pokal, bo kot vedno do sedaj združila mednarodno člansko konkurenco ter mlade talente, ki se tudi sami že dokazujejo na mednarodni sceni in razmišljajo o dirkanju na olimpijskih igrah. 

BMX Park Ljubljana

BMX Park Ljubljana na križišču Linhartove in Stolpniške ulice je legendarna BMX lokacija, ki ima že tri desetletja dolgo zgodovino, zdaj pa se na njej kali nova generacija kolesark in kolesarjev, ki se spogledujejo z olimpijskimi igrami v Parizu in Los Angelesu. BMX je tudi atraktivna olimpijska disciplina, hkrati pa je odlična odskočna deska za mlade kolesarje, ki se bodo morda kasneje usmerili v katero izmed drugih disciplin kolesarstva.

 

Preberite tudi: