torek, 17. 5. 2022

Maj, mesec čebel: mednarodna spletna konferenca API pedagogy

Meseca maja slavimo čebele. Med pestrim naborom zanimivih aktivnosti vas zato v sredo, 18. maja 2022, vabimo na mednarodno spletno konferenco API pedagogy.

Na konferenci bodo predstavljeni inovativni api-pedagoški programi, ki podpirajo celostni razvoj otrok, udeleženci konference pa bodo spoznali tudi, kako se lokalne skupnosti odgovorno lotevajo vprašanj trajnostnega razvoja.

Inovativen pedagoški program Api-pedagogika  

V skladu z vzgojo in izobraževanjem za trajnostni razvoj in z vseživljenjskim učenjem, se porajajo vprašanja, kako v svoje delo uvajati API pedagogiko ter kako na igriv in prijeten način omogočiti otrokom znanja in izkušnje. Program API pedagogika – tudi s pomočjo čebel – optimizira razvoj otrok v njihovi celoti, saj pozitivno učinkuje na njihov čustveno-motorični, psihosocialni in kognitivni razvoj.

Medoviti vrt na Grbi, foto: Zavod Eneja
Medoviti vrt na Grbi, foto: Zavod Eneja

 

Dodatne informacije 

Konferenca poteka v angleškem jeziku, program konference je objavljen tukaj.  

Prijave za pedagoške delavce iz Slovenije potekajo preko sistema KATIS, vsi ostali udeleženci in udeleženci iz drugih držav pa se lahko prijavijo na tej povezavi.
Za dodatne informacije lahko pišete na naslov zavod.eneja@gmail.com, najdete pa jih tudi na tej spletni strani

Konferenco organizira Zavod za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana. 

Maj, mesec čebel

V Ljubljani je cel mesec maj mesec čebel, zato smo poleg mednarodne konference pripravili še celo vrsto zanimivih aktivnosti. 20. maja namreč praznujemo svetovni dan čebel, ki so ga Združeni narodi razglasili na pobudo Slovenije. 

Na območju Ljubljane delujejo kar 3 % vseh slovenskih čebelarjev, ki imajo več kot 4.500 panjev. Poleg čebelarjev za čebele skrbimo tudi na Mestni občini Ljubljana - na javnih površinah sadimo trajnice z medovitimi rastlinami, izvajamo akcijo pozne košnje "Pokosili bomo, ko se bodo čebele najedle", širimo Čebeljo pot ter podpiramo delovanje čebelarjev.

 

Preberite tudi: