ponedeljek, 31. 1. 2022

Mednarodni dan boja proti kajenju

31. januar, mednarodni dan boja proti kajenju, predstavlja posebno priložnost za vsako kadilko ali kadilca, da se odloči za življenjsko spremembo – torej za življenje brez kajenja.

Kajenje in uporaba tobaka predstavljata veliko tveganje za zdravje, kljub temu pa je uporaba tobaka, ki je ena izmed najbolj škodljivih (dovoljenih) drog, še vedno zelo razširjena.
Preprečevanje rabe tobačnih izdelkov je v veliki meri odvisno tudi od ponudbe preventivnih dejavnosti in programov, s pomočjo katerih se je mogoče soočiti s težavami ter z ustreznimi (pravočasnimi) ukrepi preprečiti še večjo škodo. V Mestni občini Ljubljana se zavedamo pomembnosti obstoja in razvoja programov, ki osebam nudijo pomoč v njihovem lokalnem okolju.

Potrebno je poudariti, da so v Ljubljani, poleg javnega zdravstvenega sistema, predvsem nevladne organizacije tiste, ki predstavljajo najmočnejši steber pri nudenju neposredne podpore in pomoči osebam, ki tovrstno pomoč potrebujejo.
Zaradi omejitev, povezanih s Covid-19, svetovanja in delavnice trenutno ne potekajo v živo, kljub temu pa so vam strokovnjaki na voljo za svetovanje ali pogovor preko telefona in spleta.

Kontaktni podatki organizacij s programi, kjer lahko poiščete pomoč pri opuščanju kajenja

Zdravstveni dom Ljubljana, Program individualnega svetovanja za opuščanje kajenja

T: 01 2004 627
E: majda.smit@zd-lj.si

Lekarna Ljubljana, Program opustimo kajenje

T: 080 7117
E: lekarna.ljubljana@lekarna-lj.si

Zavod BOB, Program Tobalko vila

E: info@zavod-bob.si
 

Preberite tudi: