sreda, 14. 8. 2019

Mednarodni festival kratkega filma to poletje že petič

FeKK bo letos potekal od 19. do 24. 8 v Slovenski kinoteki, Kinodvoru, Letnem kinu Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi Metelkova, v SCCA in v MSUM.

5. FeKK – mednarodni festival kratkega filma bo poletje v Ljubljani zaokrožil v znamenju vročih kratkometražcev. Tekmovalna programa svežih filmov domačih produkcij in produkcij iz dežel bivše Jugoslavije bodo pospremili retrospektive uveljavljenih avtorjev, delavnice, predavanja, okrogle mize, druženja, glasbeni program in veliko dobre stare zabave!

V Kinodvoru bomo z otvoritveno projekcijo predstavili program in goste festivala, v teku tedna pa si bomo imeli priložnost ogledati jagodni izbor najboljših sodobnih evropskih in vzhodnoevropskih kratkih filmov.

Z nami bo tudi mednarodna žirija, ki jo sestavljajo Carlos Ramos, selektor mednarodnega filmskega festivala IndieLisboa, Jelena Gavrilović, beograjska režiserka in prejemnica prestižne hollywoodske nagrade Satellite v kategoriji novega originalnega formata in Ciril Oberstar, glavni in odgovorni urednik dvomesečnika Ekran, revije za film in televizijo.

Program EFA – SHORT MATTERS! v treh sklopih predstavlja izbor najboljših in večkrat nagrajenih evropskih kratkih filmov, ki so se leta 2018 potegovali za evropske filmske nagrade: kot vzporednico ameriškim oskarjem jih podeljuje Evropska filmska akademija (EFA). Nominacije za nagrade prejmejo zmagovalni kratki filmi s prestižnih festivalov, kot so Benetke, Locarno, Sarajevo ali Rotterdam.

Vse projekcije, razen sekcij EFA in Vzhodno od raja, so brezplačne. V primeru slabega vremena se projekcije z Muzejske ploščadi prestavijo v dvorano Slovenske kinoteke.

40094019 2230559257180564 2154991036085043200 o
Vzdušje na festivalu je zmeraj odlično Foto: ekipa FeKK

Preberite tudi: