četrtek, 19. 11. 2020

Mednarodni festival sodobnega plesa CoFestival

Od 20. do 25. novembra poteka spletni del mednarodnega festivala sodobnega plesa CoFestival, ki ga soproducirata in sokurirata Kino Šiška in Nomad Dance Academy Slovenija. Festival s predstavami v živo pa je prestavljen v april 2021.

Kuratorska tema tokratnega CoFestivala je “Ojačevalci glasov”. V razmerah in okoliščinah, ko se je zaradi pandemije politika pretvorila v koreografinjo, ko je razmaknila razdalje med telesi, preprečila dotik in ustvarila družbene partiture s telesnimi scenariji, kakršnim doslej še nismo bili priča, so se na CoFestivalu odločili ples nastaviti »na glas«. 

V CoFestivalovem programu so zgodovinsko referenčne umetnice in umetniki s področja sodobnega plesa stalnica. Festival tokrat ponuja niz spletnih dogodkov: oglede filmov, predavanja in predstavitve, spletne prenose koncertnih predstav, delavnico in Atelje, izobraževalni program plesne mreže European Dancehouse Network. Poleg spletnih prenosov iz Kina Šiška bo sestavni del novembrskega programa tudi predstavitev dela Začasne kreativne platforme, ki jo sestavljajo tri skupine lokalnih prekarnih delavcev na področju umetnosti in kulture.

Preberite tudi: