torek, 22. 9. 2020

Mesto žensk - Pridi bliže!

V Ljubljani bo od 22. septembra do 12. oktobra 2020 potekal že 26. Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk. Tokrat samo na spletu.

Festival bo s prepričanjem, da je ob svetovnih izzivih, kot so podnebne spremembe, globalne pandemije, neenakost, revščina in naraščajoči nacionalizem, bolj kot kdajkoli čas za razpravo o enakosti spolov in feminizmu za vse ponudil raznolik in obširen program, pri katerem sodeluje več kot 80 umetnic, predavateljic, kuratork in aktivistk.

Ženske premikajo meje našega sveta

Letošnji festival zajema obširen filmski program posvečen Upornim muzam na čelu z Delphine Seyrig, mednarodno skupinsko razstavo, projekta Roževina zgodovine in WoW ter ulično in virtualno razstavo Nepozabne, ki izhaja iz pravkar izdane knjige Nepozabne: ženske, ki so premikale meje našega sveta. V sklopu mednarodne konference Enakost spolov v kulturi bomo spregovorile tudi o položaju žensk v kulturi. Konferenco bo s predavanjem otvorila Else Christensen-Redzepovic, predstavile pa bomo tudi kampanjo #jaztudi v kulturi in gostile strokovni posvet Vsak dan 8. Marec.

Program in nekatere spletne prenose dogodkov v živo si lahko ogledate na 2020.cityofwomen.org.

 

Preberite tudi: