petek, 4. 6. 2021

Na mladih šport stoji

Pred nami je finale UEFA evropskega prvenstva do 21 let, na katerem se bosta v nedeljo, 6. junija, na stadionu Stožice pomerili reprezentanci Nemčije in Nizozemske.

Člana slovenske reprezentance, ki je prvič sodelovala na tekmovanju na tej ravni, sta tudi Ljubljančana Dušan Stojinović in Tamar Svetlin. Med drugim sta povedala, kaj jima je pomenilo igranje za reprezentanco, predstavila pa sta tudi njuni nogometni zgodbi.

Oba igralca uspešno nadaljujeta svojo reprezentančno pot. V četrtek, 3. junija, je slovenska reprezentanca do 21 let, njen kapetan je prav Stojinović, na prijateljski tekmi premagala Severno Makedonijo. Enega od treh zadetkov Slovenije pa je prispeval Tamar Svetlin.

Fusbaliga za ogrevanje pred finalom

V odštevanje do finala UEFA evropskega prvenstva do 21 let se vključujejo tudi mladi, ki merijo moči v Fusbaligi v ročnem nogometu in strelastiki.
Na turnirju, ki bo potekal v petek, 4. junija, med 15. in 18. uro, se bodo pomerile ekipe iz cele Slovenije, prenos dogajanja pa boste lahko spremljali na Facebook strani Mladi zmaji.
S prenosom bomo povezali športno in kulturno dogajanje Fusbalige, ki bo potekalo na 5 lokacijah: v Mladinskem centru Cona Most, Salezijanskem mladinskem centru Kodeljevo, Dnevnem centru Skala Kodeljevo, Mladinski postaji Moste in mobilnem mladinskem centru Ljuba in Drago.

Fusbaliga 2021 je partnerski dogodek združenja Preventivnih programov za mlade Slovenije in Mreže mladinskih centrov Ljubljana v ročnem nogometu, ki se mu tokrat pridružuje tekmovanje v strelastiki.
Na Fusbaligi poudarjamo vrednote povezovanja, sodelovanja, nediskriminacije, proaktivnosti, fairplaya in druženja.

Gremo na finale

Stadion Stožice so pred mladimi nogometaši, ki se bodo pomerili v velikem finalu, preizkusili tudi Dunking Devils, ljubljanski zmajček in Timi Max Elšnik.

Preberite tudi: