torek, 20. 9. 2022

Nagrajeni Kralji ulice

Časopis Kralji ulice je na nedavni svetovni konferenci mednarodnega združenja ustvarjalcev cestnih časopisov (International Network of Street Papers) v Milanu prejel laskavi naslov za najboljšo svetovno naslovnico 2022.

Časopis Kralji ulice je ulični oziroma cestni časopis, kar ga po načinu ponujanja razlikuje od ostalih časopisov. Prav tako se od ostalih časopisov razlikuje po vsebini – ključne teme časopisa so brezdomstvo, življenje na ulici in socialna izključenost, obravnava pa tudi številne druge teme, kot so odvisnosti, nasilje, zaposlovanje, družinska in odnosna problematika, socialne službe, službe pomoči itd.

kralji ulice

Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice, ki izdaja omenjeni časopis, je nevladna humanitarna organizacija, ustanovljena leta 2005. Združuje strokovnjake in strokovnjakinje ter druge posameznike in posameznice, ki se ukvarjajo z brezdomstvom in z njim povezanimi pojavi ter posameznike in posameznice, ki brezdomstvo in s tem povezano socialno izključenost doživljajo. Socialno varstvene programe namenjene reševanju problematike brezdomstva, ki jih društvo izvaja vse od ustanovitve dalje, redno sofinanciramo tudi na Mestni občini Ljubljana.

 

Preberite tudi: