četrtek, 11. 2. 2021

Najboljši mladi evropski nogometaši v Ljubljani

V Ljubljani bomo letos gostili evropsko prvenstvo v nogometu UEFA do 21 let. V Stožicah bodo potekali nekateri boji uvodnega dela, tekma četrtfinala in veliki finale.

Veliki finale v Stožicah

foto
Foto: Miha Fras

Na stadionu Stožice bosta potekali dve tekmi uvodnega dela prvenstva. V nedeljo, 28. marca, se bosta pomerili reprezentanci Portugalske in Anglije (ob 21. uri), v sredo, 31. marca, pa Švice in Portugalske (ob 18. uri).
Stožice bodo gostile tudi zaključne dvoboje, četrtfinalna tekma bo na vrsti v ponedeljek, 31. maja, finale pa v nedeljo, 6. junija 2021.

Evropsko prvenstvo UEFA do 21 let - Leta so samo številka

Letošnje evropsko prvenstvo bosta gostili Slovenija in Madžarska. Poleg Ljubljane bodo pri nas tekme potekale še v Celju, Mariboru in Kopru.


Slovenska reprezentanca

foto

Mlada slovenska nogometna reprezentanca je edina na letošnjem prvenstvu, ki bo to tekmovanje okusila prvič. Strokovno vodstvo reprezentance s selektorjem Milenkom Ačimovićem na čelu kljub temu ne skriva ambicij po napredovanju v zaključne boje.
Selektor Milenko Ačimović je legenda slovenske nogometne reprezentance. Še posebej se ga spomnimo s tekme proti Ukrajini v dodatnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki je novembra 1999 potekala na Bežigrajskem stadionu. Na njej je z zadetkom s sredine igrišča poskrbel za enega najbolj imenitnih trenutkov v zgodovini slovenskega nogometa.
Ačimovićeva trenerska filozofija je gledljiv in napadalen nogomet, tudi za ceno kakšne nepotrebne napake.

Akreditacije za novinarje

Odprt je tudi akreditacijski obrazec za tekme skupinskega dela. Prijave bodo odprte do vključno 10. marca 2021. Število novinarskih mest je omejeno in prilagojeno protokolom Evropske nogometne zveze (Uefa) ter državnim ukrepom ob pandemiji SARS-CoV-2.

Obrazec je dostopen tukaj: https://under21.nzs.si/u21-acc-system/register.php. Za dodatne informacije se lahko obrnete na media@nzs.si , matjaz.krajnik@nzs.si ali matic.kodric@nzs.si.

Preberite tudi: