sreda, 16. 9. 2020

Najstarejše leseno kolo na svetu postalo tudi simbol napredka in prepoznavnosti Slovenije

Najstarejše leseno kolo na svetu, ki smo ga odkrili blizu Vrhnike in ga hranimo v Mestnem muzeju Ljubljana, je odslej tudi glavni simbol nagrade Združenja evropskih poslovnih medijev (EBP – European business press).

Na predlog generalnega sekretarja združenja Slobodana Sibinčiča bo združenje evropskemu managerju leta, ki ga izberejo vsako leto, podarilo plaketo z verno repliko kolesa.
»Najstarejše leseno kolo na svetu je postalo prepoznavna evropska blagovna znamka. Kopija našega kolesa, ki so jo izdelali strokovnjaki iz Mestnega muzeja Ljubljana, predstavlja simbol napredka, vizijo razvoja in reprezentira pomembnost nagrade, ki jo predstavlja. Evropsko združenje poslovnih medijev je prav zaradi teh atributov izbralo naše kolo kot sidrišče razumevanja, kaj predstavlja ta nagrada in kako pomembno najdbo predstavlja naše ikonično kolo za razvoj evropske in svetovne civilizacije«, je ob tej priložnosti povedal Blaž Peršin, direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljane.

foto
Irski zunanji minister Simon Coveny je prejšnji petek prejel kolo kot simbol nagrade za evropskega managerja leta po izbiri članov organizacije European Business Press.

Ob izročitvi nagrade je bilo kolo deležno velike pozornosti. Večina glavnih urednikov in direktorjev najpomembnejših evropskih poslovnih medijev je novi simbol nagradne - najstarejše leseno kolo na svetu - sprejelo z velikim zanimanjem in podprlo predlog Slobodana Sibinčiča, da kopijo kolesa združenje uporabi kot simbol nagrade tudi v prihodnje. Tudi na ta način bo slovensko kolo, ki je v preteklosti v različnih interpretacijah že bilo uporabljeno za nekatere druge nagrade, doseglo večjo evropsko prepoznavnost.

 

Preberite tudi: