sreda, 30. 9. 2020

Nocoj bomo Ljubljanski grad obarvali rdeče

#𝙇𝙞𝙜𝙝𝙩𝙄𝙩𝙄𝙣𝙍𝙚𝙙 - v sredo, 30. septembra 2020, bo v več kot 30 državah po svetu potekala akcija Stojimo skupaj (Stand as One), ki jo podpiramo tudi na Mestni občini Ljubljana.

7. marca letos se je zaradi epidemije ustavila celotna glasbena industrija. V zadnjih 6 mesecih je odpadlo nešteto festivalov, koncertov in turnej. Poleti so se najbolj predani preselili na odprto in z okrnjenimi dogodki pod taktirko vseh omejitev spomnili, kako je bilo včasih. Za hip smo zadihali, a že poletje je prineslo nove ukrepe - tudi 8 metrski prepad med izvajalci in posedenim občinstvom.
Zaradi trenutnih razmer so mnogi izgubili delo, zmanjšali so se dohodki že tako prekarne industrije, umaknili so se oglaševalci, dogodki so postali finančno nevzdržni, na odrih dvoran pa se nabira prah.

Z akcijo #𝙇𝙞𝙜𝙝𝙩𝙄𝙩𝙄𝙣𝙍𝙚𝙙 opozarjamo, da smo tukaj in da #𝙎𝙩𝙤𝙟𝙞𝙢𝙤𝙎𝙠𝙪𝙥𝙖𝙟 z mednarodno kampanjo #𝙒𝙚𝙈𝙖𝙠𝙚𝙀𝙫𝙚𝙣𝙩𝙨 (#𝙈𝙞𝘿𝙚𝙡𝙖𝙢𝙤𝘿𝙤𝙜𝙤𝙙𝙠𝙚), ki javnost ozavešča o nastalih razmerah.

Ljubljana v boju za naziv Evropska prestolnica kulture 2025  

foto

Ljubljana se je s podporo vseh 25 občin Ljubljanske urbane regije uvrstila med finaliste za naziv Evropska prestolnica kulture 2025. To je najpomembnejša pobuda Evropske unije na področju kulture. Temeljni cilj programa EPK je poudarjanje bogastva in raznolikosti evropskih kultur ter skupne kulturne dediščine, kakor tudi spodbujanje medkulturnega dialoga in večanje medsebojnega razumevanja med evropskimi državljani. Od leta 1985 do danes je naziv nosilo 60 mest, med njimi 18 državnih prestolnic. 

V Mestni občini Ljubljana vidimo kandidaturo za naziv Evropska prestolnica kulture 2025 kot priložnost za uresničevanje strateških razvojnih ciljev mesta in regije. 

Preberite tudi: