torek, 26. 5. 2020

Nova enota Lekarne Ljubljana v Aleji

Nova, sodobno opremljena enota Lekarne Ljubljana ima prostore v novem nakupovalnem središču Aleja v Šiški.

Lekarna Aleja meri 120 m2, v njej so urejena štiri izdajna mesta in ločen prostor za svetovanje strankam, kar zagotavlja diskretnosti pri izvajanju lekarniških storitev. V lekarni je urejen prostor za izdelavo magistralnih zdravil in umeščen lekarniški robot - avtomatiziran sistem za shranjevanje in izdajanje zdravil, ki omogoča dostavo zdravil na izdajno mesto. Urejeno je elektronsko označevanje cen izdelkov na policah, velik interaktivni zaslon pa služi kot virtualna polica ali kot dodatna pomoč strokovnim sodelavcem pri prikazu lastnosti izdelkov oziroma pri svetovanju. Prednost takšne tehnološke opremljenosti lekarne je, da farmacevtom omogoča več časa za osebni stik s pacientom.

V nove prostore Lekarne Aleja se je preselila Lekarna pri šišenski knjižnici, ki je tako na prejšnji lokaciji zaprla svoja vrata. Sedem zaposlenih - štirje magistri farmacije in trije farmacevtski tehniki - bo tudi odslej skrbelo, da bodo stranke prejele strokovni nasvet ob izdaji zdravil na recept in brez recepta, medicinskih pripomočkov, prehranskih dopolnil ter ostalih izdelkov. »Opravljali bomo meritve in svetovanja, kot so svetovanje o zdravem življenjskem slogu, pregled uporabe zdravil in izdelava osebne kartice zdravil, pregled in svetovanje o negi kože. Svetovanja bodo na voljo, ko se sprostijo ukrepi zaradi novega koronavirusa,« pojasnjuje vodja lekarne Vladka Češek Bizjak.

Direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej je ob odprtju novih prostorov sporočil, da je zelo zadovoljen, da je Lekarna Ljubljana prisotna v novem, modernem nakupovalnem središču, kjer bo obiskovalcem omogočala enostaven dostop do lekarniških storitev. »Prepričan sem, da bodo stalne stranke Lekarne pri šišenski knjižnici prišle tudi v Lekarno Aleja, prav tako pa bodo našo srčnost prepoznali in spoznali tudi vsi ostali. V preteklih dveh mesecih smo ponovno dokazali iz kakšnega testa smo. Hitro se prilagajamo spremembam in neznanim situacijam, dobro delujemo tudi pod pritiskom in ostajamo zaupanja vredni, strokovni, prijazni, kar so nam sporočale številne stranke naših enot. To danes zelo veliko šteje«, je misli strnil dr. Sedej.

Lekarna Aleja je odprta od ponedeljka do petka od 9. do 21. ure, ob sobotah pa od 8. do 21. ure.

Preberite tudi: