torek, 15. 2. 2022

Nova enota Lekarne Ljubljana v Cerknici

Po petletnem postopku za odprtje je Lekarna Ljubljana na valentinovo, 14. februarja 2022, odprla vrata nove enote - Lekarne Cerknica Center, druge enote v tem kraju.

Lekarna Ljubljana s tem sledi svojemu poslanstvu zagotavljanja učinkovite preskrbe z zdravili in dostopnosti lekarniških storitev za vse ljudi, v vseh okoljih, kjer je prisotna.

Dolga pot do druge enote v Cerknici

Lekarna Ljubljana je v Cerknici odprla svojo drugo enoto, in tako prebivalcem Cerknice in okoliških krajev omogočila večjo dostopnost do lekarniških storitev. Lekarniški prostori za novo lekarno so kar nekaj let samevali. Lekarna Ljubljana je namreč na ministrstvo za zdravje že pred petimi leti vložila vlogo za odprtje druge enote v Cerknici, v samem središču kraja. Ob dolgotrajnem postopku je direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej povedal: »V veselje mi je, da smo uspešno zaključili pet let dolg postopek odprtja in lahko od danes naprej v Cerknici lekarniški strokovni delavci pacientom pomagajo in svetujejo kar na dveh mestih. Z odprtjem nove enote v Cerknici še naprej kažemo usmerjenost Lekarne Ljubljana k uresničevanju našega poslanstva, zagotavljanja učinkovite preskrbe z zdravili in čim večje dostopnosti do lekarniške obravnave v vseh lokalnih okoljih, kjer smo prisotni. To je še posebej pomembno v trenutnih razmerah, ko so lekarniški strokovni delavci najbolj dostopni zdravstveni delavci.«

Župan Občine Cerknica Marko Rupar je ob odprtju nove lekarne v Cerknici dodal: »Za aktiven pristop pri pridobivanju dovoljenja za izvajanje lekarniške dejavnosti bi se posebej zahvalil sedanji Vladi RS in državni sekretarki na Ministrstvu za zdravje Alenki Forte. Cerknica je nujno potrebovala novo enoto lekarne, še posebej pa se je to izkazalo v času epidemije. Vesel sem, da Lekarna Ljubljana sledi tudi širšemu poslanstvu – poleg zagotavljanja lekarniških storitev in preskrbe z zdravili, namreč podpira tudi društva in organizacije v lokalnih okoljih. Za podporo Prostovoljnemu gasilskemu društvu Cerknica, Karitasu Cerknica in Športni zvezi Cerknica in Košarkarskemu klubu Cerknica smo zelo hvaležni, si pa obetam, da bosta Občina Cerknica in Lekarna Ljubljana tudi v prihodnje zgledno sodelovali.«

Celostna lekarniška obravnava

Odslej je tako uporabnikom lekarniških storitev v Cerknici na voljo nova lekarna, v kateri bodo lahko našli širok nabor izdelkov za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Strokovni sodelavci v lekarni bodo na voljo za celostno lekarniško obravnavo – strokovno svetovanje glede pravilne in varne uporabe zdravil, pomoč pri izbiri prehranskih dodatkov, medicinskih pripomočkov, pripomočkov za starejše, kozmetičnih in drugih izdelkov za nego ter pomoč pri preventivnih dejavnostih za ohranjanje zdravega življenjskega sloga. V lekarni je urejen tudi kotiček za svetovanje.

Lekarna Ljubljana je kot družbeno odgovoren zavod ob odprtju nove enote predala tudi donacije lokalnim društvom – PGD Cerknica, Župnijskemu Karitasu Cerknica. Športni zvezi Cerknica in Košarkarskemu klubu Cerknica.

 Lekarna Cerknica Center je odprta od ponedeljka do petka od 8.00 do 18.00. V njej sta zaposleni dve magistri farmacije, ki strankam zagotavljata strokovno izdajo zdravil na recept in brez recepta ter drugih izdelkov, hkrati pa nudita tudi strokovne nasvete in brezplačne lekarniške storitve.

Preberite tudi: