torek, 26. 5. 2020

Obiščite Sejem na zraku

Ljubljana, Unescovo mesto literature v sodelovanju s partnerji in založniki zadnji vikend v maju vabi na knjižne Sejme na zraku. Obiščete jih lahko v Ljubljani, Kopru, Celju in Novem mestu.

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO!

Potem, ko so bile prireditve odpovedane, knjigarne zaprte in je prodaja lahko potekala le prek spleta, smo dočakali čas, ko lahko dobre knjige spet kupujemo v živo in se ob njih družimo. Številni založniki so tudi v preteklih mesecih kljub negotovim razmeram izdajali knjige, ki jih bodo končno lahko ponudili in predstavili – v živo.
Neposreden stik s knjigo je bistven, zato se vas izjemno veselimo na sejmu – v živo, na zraku!

Sodelujoče založbe so za sejem pripravile poseben izbor knjig, med njimi tudi knjižne novosti, s sejemskimi popusti.

Organizatorji v Ljubljani so pripravili tudi nagradno igro, ki bo cel teden potekala na FB strani Ljubljana- Unescovo mesto literature. Vsaka založba bo pripravila nagradno vprašanje, podelili bodo 30 bonov, vnovčljivih pri 30 sodelujočih založnikih, vsak bon v vrednosti 20 evrov.

Sejem na zraku v Ljubljani

V Ljubljani bo sejem v organizaciji Pisarne Ljubljane, Unescovega mesta literature ter v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev potekal na vrtu DSP (Tomšičeva 12), ki bo v času sejma predpremierno odprl svojo kavarno. Obiščete ga lahko od petka do nedelje, od 29. do 31. maja 2020, od 10. do 20. ure.

Predstavljalo se bo 30 založnikov: Analecta, Beletrina, Cankarjeva založba, Didakta, Društvo slovenskih pisateljev (skupaj z Društvom slovenskih književnih prevajalcev in Knjižno zadrugo) Forum slovanskih kultur, Goga, Krtina KUD Sodobnost, LUD Literatura in Šerpa, Mladinska knjiga, Ocean, Sanje, Sidarta, Slovenski gledališki založniki (Slovenski gledališki inštitut, Knjiznica Mgl, Emanat in Zavod Maska), Sophia, Stripburger, Strip.art.nica Buch, ŠKUC in Center za slovensko književnost, VBZ, VigeVage knjige, Založba /*cf. Založba Hart, Pivec, Založništvo tržaškega tiska, Znanstvena založba Filozofske fakultete, ZRC SAZU.

Sodelujoči založniki se s svojimi video pozdravi in sejemsko ponudbo predstavljajo že v dneh pred sejmom, na spletni strani mestoliterature.si.
Na ta način obiskovalce sejma spodbujajo, da si ponudbo pregledajo že vnaprej in čas na sejmu, ki je v smislu druženja še vedno omejen, v čim večji meri izkoristijo za komunikacijo z založniki.

foto

"Po izjemnem uspehu Sejma s kavča, ki smo ga v Ljubljani, Unescovem mestu literature pripravili skupaj z Javno agencijo RS za knjigo, se veselim, da se bodo knjige prestavile na čudovit vrt Društva slovenskih pisateljev. Pod mogočnimi krošnjami bomo končno lahko v živo srečali tiste, ki nam omogočajo branje.
Pretekli meseci so bili za vso literarno skupnost precej nenavadni. Če kdaj, zdaj vemo, da brez kulture in umetnosti tako rekoč ne obstajamo. Sejem na zraku bo tudi srečanje prijateljev in zaveznikov, ki vedo, da je knjiga neprecenljiva dobrina.
Upam in želim si, da bo sejem, kljub ohranjanju fizične distance, številčno odlično obiskan in da bodo mnoge knjige dobile nove bralce in bralke."
– mag. Mateja Demšič, vodja oddelka za kulturo, MOL

Lepo vreme in upoštevanje priporočil

Sejem bo potekal le v primeru lepega vremena. Držimo pesti!

Organizatorji sejma obveščajo, da so veseli, da sejem v trenutnih okoliščinah, ko sta varnost in zdravje še vedno na prvem mestu, lahko izpeljejo. Držali se bodo vseh priporočil.
Hkrati bo na sejmu lahko prisotno omejeno število obiskovalcev, organizatorji pa obiskovalce prosijo za držanje primerne distance.

 

Preberite tudi: