petek, 26. 5. 2023

Obujanje medsosedske pomoči

Ob nacionalnem tednu prostovoljstva, ki ga Slovenska Filantropija organizira vsako leto maja, vas vabimo k sodelovanju v novem projektu Medsosedska pomoč.

Namen projekta Medsosedska pomoč, ki so ga zagnali v YHD – Društvu za teorijo in kulturo hendikepa, je povezati ljudi, ki pomoč rabijo, z ljudmi, ki jim jo lahko nudijo. Medsosedska pomoč zajema spremstvo pri vsakdanjih opravkih, družabništvo, drobna hišna opravila in popravila, pomoč pri rokovanju z računalniki, pametnimi telefoni ipd.), odvisno od potreb uporabnika.

Medsosedska pomoc

S projektom želimo pomagati vsakomur, ki bi pri vsakdanjem življenju potreboval nekaj pomoči. Radi bi obudili čase, ko smo se sosedi med seboj poznali in si tudi nesebično pomagali. Namen projekta je inkluzija, premagovanje osamljenosti in izključenosti, solidarnost, pa tudi širjenje ter krepitev socialnih mrež.

Društvo išče tako uporabnike kot prostovoljce – na eni strani ljudi, ki pomoč potrebujejo, na drugi pa tiste, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč. Ponuditi želijo vsebine, prek katerih se bodo lahko najbolj ranljive skupine prebivalstva vključevale ter prejemale podporo in pomoč v vsakdanjem življenju.

Več informacij o projektu najdete tukaj, kjer je objavljen tudi informativno-prijavni obrazec za uporabnike in prostovoljce.

 

Preberite tudi: