ponedeljek, 19. 8. 2019

Odbojka na Ljubljanici - prvi tovrsten dogodek na svetu

V četrtek, 22. avgusta 2019, bo v središču Ljubljane potekala prva mednarodna tekma v odbojki na vodni gladini. Ta edinstven dogodek bo potekal na Ljubljanici, pod Ribjo brvjo.

Igralna površina na Ljubljanici bo obrobljena s svetlečimi črtami, ki bodo označevale igralno polje, »tribune« pa bodo na rečnem nabrežju. To je edinstvena zasnova odbojkarskega igrišča, zato bo dogodek, kot so prepričani njegovi organizatorji, pritegnil veliko zanimanja tudi v širšem medijskem prostoru; tudi zato, ker se ga bodo udeležili nekateri nekdanji vrhunski odbojkarji, zdaj ambasadorji EuroVolleyja 2019.

Na tekmi ambasadorjev se bodo na vodni gladini pomerili nekdanji zvezdniki svetovne odbojke Bas Van de Goor (Nizozemska), Guillaume Samica (Francija), Frank Depestele (Belgija) in slovenski ambasador prvenstva Tomi Šmuc.

Tekmi zvezdnikov bo sledila tekma uradnih partnerjev EuroVolleyja in dogodka na Ljubljanici, pomerili se bosta ekipi Petrola in Sberbanke, v njihovem imenu pa bodo svoje odbojkarsko znanje pokazali nekateri najboljši slovenski biatlonci (ekipa Petrol) in smučarski skakalci (ekipa Sberbank).
Ob koncu dogodka se bodo na Ljubljanici pomerile še nekatere najboljše slovenske ekipe v odbojki na mivki.

Časovnica:

  • 20:15 uvod in predstavitev CEV EuroVolley 2019
  • 20:30 Tekma ambasadorjev CEV EuroVolley 2019 (Tomi Šmuc, Bas van de Goor : Guillaume Samica, Frank Depestele)
  • 21:15 Tekma partnerjev CEV EuroVolley 2019 (team Sberbank : team Petrol)
  • 21:45 Tekmi najboljših slovenskih ekip odbojke na mivki (Jelena Pešić, Ana Skarlovnik : Katarina Fabjan, Klara Kregar ter Gašper Plahutnik, Črt Bošnjak : Jernej Potočnik, Danijel Pokeršnik)

 

Dogodek pripravljamo v okviru promocije EuroVolleyja 2019, ki bo od 12. do 26. septembra potekal tudi v Ljubljani.

 

Preberite tudi: