torek, 16. 8. 2022

Odbojka na Ljubljanici

V torek, 16. avgusta 2022, vas vabimo k ogledu odbojkarskega spektakla na Ljubljanici, s katerim napovedujemo začetek svetovnega prvenstva v odbojki za moške, ki se bo 26. avgusta začelo v dvorani Stožice.

Tako svetovno prvenstvo kot spektakel na Ljubljanici sta odlična priložnost za predstavitev utripa slovenske prestolnice v mednarodnem prostoru in popestritev poletnega uličnega dogajanja za prebivalce in obiskovalce mesta.

Celodnevno dogajanje na Ljubljanici

Na odbojkarskem spektaklu, ki bo trajal od 12.30 do večernih ur, bo na plavajoči ploščadi potekalo prvo državno prvenstvo v odbojki na vodi na svetu in umetniški nastopi, v večernem delu pa se bodo med seboj pomerili najuspešnejši domači in tuji odbojkarji na ekshibicijski tekmi. Igralna površina bo obrobljena s svetlečimi LED lučmi, ki bodo označevale igralno polje. To bo potopljeno za deset centimetrov, zato bodo imeli gledalci občutek, da tekmovalce spremljajo med premikanjem tik nad vodno gladino.

Med 12.30 in 14.30 si bo mogoče ogledati ženski četrtfinale, med 15.10 in 17.10 moški četrtfinale, ob 17.50 in 19.10 pa sledita najprej ženski in nato moški polfinale. Finalne tekme (ženska ob 20.45 ter moška ob 21.30) bodo popestrili tudi umetniški nastopi – plesni izsek muzikala Povodni mož, ki si ga bo v celoti mogoče ogledati na Ljubljana Festivalu, ter nastop sinhronih plavalk Nike Seljak in Karin Pesrl. Vrhunec večera pa bo ekshibicijska tekma med najuspešnejšimi domačimi in tujimi odbojkarji.

Preberite tudi: