sreda, 29. 7. 2020

Odbojka na mivki sredi Ljubljane

V Ljubljani bomo tudi letos gostili turnir svetovne serije v odbojki na mivki, ki bo potekal od četrtka do nedelje, od 30. julija do 2. avgusta.

Že tretji turnir svetovne serije v Ljubljani

Turnir svetovne serije v odbojki na mivki 2020 FIVB Beach Volleyball World Tour bo v Ljubljani potekal že tretje leto zapored.
V Športnem parku Ludus v Črnučah in nato še na Kongresnem trgu bomo lahko spremljali 12 slovenskih dvojic, ki se bodo pomerile z vrhunskimi pari iz drugih držav. Skupaj bo nastopilo 49 moških in 39 ženskih ekip iz dvaindvajsetih držav.

Dogajanje se bo začelo v četrtek, ko bodo v Športnem centru Ludus potekale kvalifikacije, v petek bodo dvoboji potekali v Črnučah in na Kongresnem trgu, v soboto pa se bo dogajanje v celoti preselilo na Kongresni trg, kjer bomo lahko spremljali izločilne boje. V nedeljo bodo na Kongresnem trgu sledile še polfinalne tekme ter ženski in moški finale.

Turnir z nagradnim skladom 10.000 evrov bo v Ljubljani znova ustvaril izjemno vzdušje, v okviru spremljevalnega programa bodo obiskovalci lahko med drugim obiskali tudi prodajno stojnico Turizma Ljubljana, kjer bo na voljo točka za fotografiranje (selfie point).

Prvi turnir letos

Ljubljanski spektakel bo prvo tekmovanje pod okriljem mednarodne zveze od razglasitve pandemije, sledili mu bodo še turnirji v Franciji, Litvi in na Cipru. Turnir bodo v spletnem prenosu prenašali na Eurovolley.tv, televizijski prenos finalnih obračunov boste lahko v živo spremljali na TV SLO 2 - ženske dvojice ob 21., moške pa ob 22. uri.

Skrb za varnost

Odbojkarska zveza Slovenije bo turnir organizirala v skladu z Odlokom Vlade Republike Slovenije, ki ob pozitivnem mnenju Nacionalnega inštituta za javno zdravje dovoljuje organizacijo športnih dogodkov z do petsto udeleženci. V Ljubljano bodo lahko prišli le tekmovalci iz držav, ki so uvrščene na seznam epidemiološko varnih držav (zeleni seznam), vsi pa bodo morali predložiti negativni izvid testa na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19), ki ga bodo opravili na območju Evropske unije in ne bo starejši od treh dni.
Dogodek bo potekal izključno na prostem, na voljo bodo razkužila, na tribunah bo število sedišč omejeno, poskrbljeno bo za priporočeno varnostno razdaljo, sedišča bodo hostese redno razkuževale, varnostna služba pa bo skrbela za nadzor upoštevanja vseh ukrepov.

Podpora odbojki

Na Mestni občini Ljubljana in Turizmu Ljubljana turnir podpiramo že od začetka, saj predstavlja športni turizem segment, ki ima izjemen potencial in multiplikativne učinke, močno pozitivno publiciteto in prispeva k podobi destinacije kot dobro organizirane in profesionalne, s kakovostno infrastrukturo in ponudbo.

Preberite tudi: