sreda, 15. 12. 2021

Oddaj na natečaj v MKL

V Mestni knjižnici Ljubljana mlade vabijo k sodelovanju na literarnih natečajih na temo proze, poezije, dramatike in stripa pod skupnim imenom Oddaj na natečaj v MKL.

Namen natečajev je spodbujanje ustvarjalnega pisanja in izražanja mladih avtorjev med 15. in 25. letom v slovenskem jeziku. Na vseh štirih natečajih lahko sodelujete do 15. marca 2022.

Predrami se – natečaj za najboljše dramsko delo

preDRAMI se je projekt za spodbujanje ustvarjalnega pisanja in izražanja. Deluje kot možnost za uveljavljanje mladih avtorjev, saj ponuja priložnost za izražanje kreativnosti in literarno ustvarjanje. Knjižnica jim pri tem nudi spodbudo pri branju in pisanju.

Pohaikuj – literarni natečaj haiku poezije in fotografije

poHAIKUj je projekt za spodbujanje pisanja haikujev ter ustvarjanje kvalitetnih fotografij, ki to pesniško vrsto dopolnijo. Deluje kot možnost za uveljavljanje mladih avtorjev, saj ponuja priložnost za izražanje kreativnosti in literarno ustvarjanje ter fotografsko udejstvovanje. Knjižnica jim pri tem nudi spodbudo pri branju, pisanju in fotografiranju. 

Metafora – natečaj za najboljšo kratko zgodbo

metaFORA je projekt za spodbujanje ustvarjalnega pisanja in izražanja. Deluje kot možnost za uveljavljanje mladih avtorjev, saj ponuja priložnost za izražanje kreativnosti in literarno ustvarjanje. Knjižnica jim pri tem nudi spodbudo pri branju in pisanju. Natečaj za najboljšo kratko zgodbo razpisuje Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s Knjižnico Vladimira Nazora – Knjižnice grada Zagreba.

S3p – natečaj za najboljši strip

S3P je projekt za spodbujanje ustvarjalnega pisanja, risanja in izražanja. Deluje kot možnost za uveljavljanje mladih avtorjev, saj ponuja možnost za izražanje kreativnosti in literarno ustvarjanje. Knjižnica jim pri tem nudi spodbudo pri branju in pisanju. 

Preberite tudi: