četrtek, 5. 5. 2022

Odgovorni skrbniki psov pobiramo pasje kakce

Ljubljana je zeleno, urejeno in čisto mesto. Je pa tudi psom prijazno mesto, pri čemer se moramo zavedati, da je za prijetno sobivanje vseh pomembno tudi pobiranje pasjih kakcev.

Večina pasjih sprehajalcev počisti iztrebke in jih odloži v koške za mešane odpadke, žal pa se še vedno najdejo tudi nevestni lastniki, ki za svojim ljubljenčkom iztrebkov ne poberejo, zato smo tudi letos pripravili akcijo deljenja vrečk za pasje iztrebke. Tokrat bomo vrečke delili na zelenih površinah po četrtnih skupnostih, ki so priljubljena sprehajališča psov.

Kje bomo delili vrečke

20210826 Clovek deljenje pasjih vreck foto Fini oglasi 4

Akcijo bomo začeli v četrtek, 5. maja 2022, v Četrtni skupnosti Polje. Med 17. in 19. uro bomo vrečke delili na območju ob Agrokombinatski cesti, pri Centru Zalog ter v Zajčji dobravi.
V petek, 13. maja, bo akcija med 17. in 19. uro potekala v Četrtni skupnosti Moste. Vrečke bomo delili na območju Parka Kodeljevo ter na sprehajalni poti ob Ljubljanici od Parka Muste do Gradu Fužine.
V torek, 17. maja, bomo v Četrtni skupnosti Posavje, vrečke bomo med 15. in 17. uro delili v Centralnem parku soseske Ruski car ter v Spominskem parku 7. septembra.
Akcijo bomo nadaljevali v petek, 20. maja, v Četrtni skupnosti Vič. Med 17. in 19. uro bomo vrečke delili na območju Športnega parka Svoboda.
V torek, 24. maja, bomo obiskali Četrtno skupnost Dravlje. Med 15. in 17. uro bomo v okolici OŠ Dravlje in na sprehajalni poti ob šolskem igrišču.
Spomladanski del akcije bomo zaključili v petek, 27. maja, v Četrtni skupnosti Jarše. Vrečke bomo med 17. in 19. uro delili na območju naselja Nove Jarše, na zelenicah v okolici igrišč Ulica Hermana Potočnika 17-41 in Beblerjevega trga 6-14 ter na osrednji zelenici med Ulico Hermana Potočnika in Clevelandsko ulico.

Preberite tudi: