četrtek, 11. 8. 2022

Odgovornost na festivalu Grounded

Od 11. do 13. avgusta 2022 se bo na različnih prizoriščih po Ljubljani v okviru festivala Grounded zvrstila cela vrsta dogodkov od razprav, projekcij in predstavitev do glasbenih nastopov in druženja. Tema letošnjega festivala je Odgovornost.

Grounded za enakost, solidarnost in avtonomijo posameznika_ce

Grounded je festival elektronske glasbe, kritične misli in aktivizma, ki naslavlja aktualna družbena vprašanja s povezovanjem navidez nezdružljivega: deinstitucionalizirane teoretske razprave, povsakdanjenja družbenega aktivizma ter progresivne klubske elektronske kulture. V razpravah, projekcijah, predstavitvah, glasbenih nastopih in druženjih, katerih vrednostna izhodišča so enakost ne glede na osebne okoliščine, solidarnost s šibkejšimi in avtonomija posameznika_ce, udeleženke_ci iščejo informirane, argumentirane in odgovorne odzive na izzive sedanjosti in prihodnosti.

Odprtje v Cukrarna baru

Festival Grounded se bo pričel v četrtek, 11. avgusta 2022, ob 19. uri v Cukrarna baru s pogovorom Odgovornost za vojno in mir v Ukrajini. Po pogovoru se ob 22. uri program nadaljuje v AKC Metelkova z nastopi različnih izvajalcev elektronske glasbe. 

Podrobnejši program je dostopen tukaj

Preberite tudi: