ponedeljek, 2. 12. 2019

Opozarjamo na neupravičeno parkiranje na mestih, namenjenih invalidom

Ob mednarodnem dnevu invalidov, ki ga obeležujemo 3. decembra, bomo v okviru kampanje »Parkiraj izgovore drugam! Ne na mesta, rezervirana za invalide.«, nadaljevali z ozaveščevalnimi aktivnostmi glede neupravičenosti parkiranja na mestih, rezerviranih za invalide, hkrati pa bomo izvajali tudi poostren nadzor nad tovrstnim parkiranjem.

Aktivnosti bodo potekale od 2. do 15. decembra 2019. Mestni redarji bodo intenzivni nadzor nad parkiranjem za mestih, namenjenih invalidom, izvajali na celotnem območju Ljubljane, s poudarkom na lokacijah v mestnem središču in v okolici nakupovalnih središč, kjer najpogosteje prihaja do tovrstnih kršitev.

parkiraj2

Neupravičeno parkiranje na parkirnih prostorih za invalide je nesprejemljivo tako s formalnega kot tudi moralnega vidika. Namen same kampanje in intenzivnega nadzora je predvsem ozaveščanje o nesprejemljivosti tovrstnega početja ter sprememba miselnosti in zavedanje, da gibalno oviranim osebam takšna parkirna mesta sploh omogočajo mobilnost. Z neupravičenim zasedanjem tovrstnih parkirnih mest s strani voznikov, ki jih ne potrebujejo, pa jim je le-to bistveno oteženo, saj jim pri iskanju prostega parkirnega mesta predstavlja nepotrebno oviro.

 

Preberite tudi: