petek, 18. 9. 2020

Otroci, prenovili smo še tri otroška igrišča

Te dni smo končali s prenovami treh otroških igrišč. Otroci lahko zdaj preživljajo aktiven prosti čas na prenovljenih igralih na igriščih Kašelj, Brajnikova in Osoje.


foto

Na igrišču Kašelj smo odstranili živo mejo, nekatera samonikla drevesa in grmovnice, za zagotavljanje varnosti otrok pa smo namestili ograjo. Na igrišču smo na blažilne površine iz prodca namestili spiralni tobogan, vrtiljak, gugalnico gnezdo, dvojno vzmetno igralo, dvojno gugalnico in kletko.

foto

Na igrišču Brajnikova smo odstranili smo vsa stara igrala in namestili nova. Otroci se lahko zabavajo na spiralnem toboganu, dvodelni gugalnici, na gugalnici - gnezdo, vzmetnem igralu, prevesni gugalnici, vrtiljaku in kletki. Tudi tu smo namestili nove blažilne površine iz prodca.

foto
Tudi na igrišču Osoje smo vsa dosedanja igrala nadomestili z novimi. Postavili smo spiralni tobogan, dvodelno gugalnico, vzmetno igralo in vrtiljak. Zamenjali smo blažilne površine iz prodca in namestili nove lesene obrobe okoli igrišča.

Kmalu bo prenovljeno tudi igrišče na Fužinah

foto

Na igrišču Fužine 12 pa smo te dni začeli s prenovo. Najprej bomo odstranili vsa obstoječa igrala, nato pa namestili nova - spiralni tobogan, dvodelno gugalnico, vzmetno igralo in plezalno kletko - ter zamenjali blažilno površino iz prodca.

Za otroški živžav tudi v jesenskih mesecih

V Ljubljani posebno pozornost namenjamo otrokom in skrbimo za javna otroška igrišča, na katerih lahko kakovostno preživljajo prosti čas. Skrbimo za več kot 210 otroških igrišč, ki so razdeljena na tri kategorije. Pri njihovem urejanju in vzdrževanju nas vodita predvsem varnost in zabavna igra otrok. 

Preberite tudi: