ponedeljek, 8. 6. 2020

Otroški knjižni festival na Vodnikovi domačiji

V soboto, 13. junija 2020, bo na Vodnikovi domačiji potekal že 6. Otroški knjižni festival, na katerem bodo založniki po ugodnih cenah ponujali knjige za dolge poletne dni, na vrtu domačije pa bo kar pokalo od knjižnega dogajanja.

Otroški knjižni festival na Vodnikovi domačiji je že stalnica. Knjižni sejem spremlja razgiban spremljevalni knjižni program, s katerim želimo otrokom in odraslim branje približati na različne načine: na oder povabimo predstave, ki temeljijo na knjižnih predlogah, na obisk povabimo prepoznavne avtorje in avtorice, pripravimo razstavo, vsako leto pa festival zaključimo s koncertom za vso družino.

Knjige, zveste spremljevalke otrok

To je edini specializirani festival v Ljubljani, ki se osredotoča na predstavljanje literature za otroke. Knjige so odlične in pomembne spremljevalke v življenju otrok, širijo in hranijo otroško domišljijo ter spodbujajo spreminjanje besed v podobe. Nekatere knjige nas s svojimi podobami in vsebino spremljajo vse življenje. Zato je spodbujanje pristnega veselja do branja knjig, ki se razvija tako ob samostojnem vstopanju v svet knjig, kot ob skupnem branju z odraslimi, potrebno skrbno negovati. Veselje otrok, ko si sami izberejo knjigo, ki postane del njihove domače otroške knjižnice, je lepo opazovati. Knjige so vedno odlična družba, tudi med dolgimi poletnimi počitnicami.

Kaj ponuja letošnji festival?

foto
Foto: Domen Pal

Obetajo se nam predstava Medved išče varuško, pa Meh Pižaminih pravljic, kjer bo Boštjan Gorenc-Pižama pripovedoval avtorske pravljice ob spremljavi violinista Srečka Meha, pa Ugankarska tekma za vso družino, ki jo pripravljamo s priznanimi domačimi pisci in piskami ugank in predstava Ljubo doma, ki je nastala po istoimenski knjigi Maše Ogrizek. Obiskala nas bo priljubljena avtorica Majda Koren, za zaključek pa bosta nastopila glasbena mojstra Janez Dovč in Boštjan Gombač.
Tudi galerija ne bo samevala, v njej bomo odprli razstavo izbranih knjižnih izdaj Pike Nogavičke, ki prihajajo z vseh koncev sveta, že vrsto let pa jih zbira Andrej Šter z MZZ.

Vabljeni na celodnevno rajanje s knjigami!

 

 

Preberite tudi: