petek, 23. 10. 2020

Pripravljeni smo odstopiti prostore za namestitve bolnikov

V primeru da bi UKC Ljubljana potreboval dodatne namestitve za bolnike, smo pripravljeni odstopiti nekatere naše prostore. Delovanje ZD Ljubljana je prilagojeno trenutnim razmeram..

Dodatne namestitve za bolnike

V primeru, da bi UKC potreboval dodatne namestitve za bolnike, lahko v Mestni občini Ljubljana za ta namen odstopimo Hostel Celica, Gospodarsko razstavišče in dvorano Stožice. V koordinaciji s štabom civilne zaščite lahko dodatne namestitve vzpostavimo v enem dnevu, če bi zložljive postelje ustrezale.

Zdravstveni dom Ljubljana

Delovanje ZD Ljubljana je prilagojeno trenutnim razmeram, vse dejavnosti potekajo, le število zdravstvenih obravnav je manjše. Za pregled pri osebnem zdravniku se je potrebno predhodno naročiti po telefonu ali elektronski pošti.

Lekarna Ljubljana

V enotah Lekarne Ljubljana Aleja, Citipark in Supernova, ki imajo prostore v nakupovalnih središčih, smo zaradi odloka o omejitvi gibanja skrajšali delovni čas za eno uro, v Lekarni pri polikliniki pa zdravila prek dežurnega okna odslej izdajajo od 20. do 7. ure (prej od 23. ure).

V Lekarni Ljubljana je možno tudi brezplačno telefarmacevtsko svetovanje, s katerim zagotavljajo strokovne in pravočasne nasvete pacientom.

Preberite tudi: