četrtek, 30. 4. 2020

Parkiranje je ponovno plačljivo

Od ponedeljka, 4. maja 2020, bodo ponovno plačljive vse javne parkirne površine na območju Mestne občine Ljubljana, tržnice pa bodo začele delovati po ustaljenem urniku.

Ponovno plačevanje parkirnine

S postopnim rahljanjem ukrepov zaradi epidemije koronavirusa opažamo, da se povečuje zasedenost parkirnih mest s strani dnevnih migrantov, kar pomeni, da je posledično manj prostih parkirišč za meščanke in meščane z letnimi parkirnimi dovolilnicami.

Zato smo na Združenju mestnih občin Slovenije soglasno sprejeli sklep, da se v vseh mestnih občinah s 4. majem 2020 na javnih parkiriščih znova uvede plačilo parkirnin.
Parkirišča so bila namreč od 15. marca do 30. aprila 2020 za uporabnike brezplačna.

Kljub temu bomo v Mestni občini Ljubljana v mesecu maju še naprej zagotavljali brezplačno parkiranje na območju Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana za tamkajšnje zaposlene.

Ko bo javni prevoz znova vzpostavljen, se bo veljavnost marčevske mesečne vozovnice sorazmerno prenesla v mesec maj.

Na tržnico po ustaljenem urniku

V ponedeljek, 4. maja 2020, bodo vse ljubljanske tržnice začele ponovno obratovati po ustaljenem urniku, ki je veljal pred nastopom razmer, povezanih z epidemijo. Obiskovalci bodo morali še vedno upoštevati navodila Vlade RS in NIJZ ter ohranjati varnostno razdaljo.

Preberite tudi: