četrtek, 28. 7. 2022

Počitnice v knjižnici

Mestna knjižnica Ljubljana tudi to poletje razveseljuje otroke in mladino z najrazličnejšimi knjižnimi dogodivščinami, od noči v knjižnici do knjižnih Mačkov v žaklju, Robinzoniade, Poletavcev in Najpoletavcev ter številnih delavnic za osnovnošolce.

Bedimo z Leonardom 2022: Noč v knjižnici

Bedimo v knjiznici. Foto: MKLJ
Foto: MKLJ

   

Mladi med 12. in 15. letom bodo lahko noč med 23. in 24. septembrom preživeli v knjižnici. To bo prava adrenalinska noč, zato bodo med prijavljenimi izbrani le najbolj pogumni. Mlade čakajo zanimivi gostje, tehnična delavnica, nočni sprehod, kemijski poskusi, skrivnostna polnočna malica in še kaj.
Na dogodek se lahko z video posnetkom prijavite do 31. 8. 2022. Več o dosedanjih bedenjih z Leonardom in o tem, kako se prijaviti, pa najdete tukaj.

Mački v žaklju – vrečke s skritimi knjigami in presenečenjem

Foto: MKLJ
Foto: MKLJ
   

Knjižničarke in knjižničarji Mestne knjižnice Ljubljana so tudi letos premišljeno izbrali knjige, ki so primerne za vse vrste bralcev – tako za odrasle kot tudi za otroke, ter knjige skrili v vrečke presenečenja. Vrečke »Mački v žaklju« najdete v vseh enotah Mestne knjižnice Ljubljana, označene pa so z namigi glede vsebine.

Za knjige v vrečkah veljajo enaki pogoji izposoje kot sicer.

Poletne bralne dogodivščine

Vse osnovnošolce in srednješolce vabimo, da s poletnim branjem preženejo dolgčas in se pridružijo Poletavcem in Najpoletavcem Mestne knjižnice Ljubljana.
V poletni bralni akciji s sloganom »pol ure branja na dan prežene dolgčas stran« spodbujamo otroke in mladino k vsakodnevnem branju, saj tako utrjujejo svojo bralno tehniko, pridobivajo bralno navado in širijo svoja obzorja.
Več informacij najdete tukaj

Delavnice za osnovnošolce

Izdelovanje robota. Foto: MKLJ
Izdelovanje robota. Foto: MKLJ 

 

V različnih enotah Metne knjižnice Ljubljana to poletje potekajo različne delavnice za osnovnošolce. Avgusta bodo izdelovali vetrnice, leteče zmaje, dinozavre in celo prave robote, ambientalne mavrične lučke in oblake, ki mavrično spreminjajo barve. Med drugim bodo spoznavali tudi družabne igre Igroteke Knjižnice Bežigrad.
Podrobnejši program je objavljen tukaj

Robinzonijada v informacijski džungli in seveda nagrade

Za vso mladino med 9. in 15. letom, ki se ob iskanju odgovorov v džungli informacij zabava, so v Mestni knjižnici Ljubljana pripravili posebne kvize. Pri vsakem vprašanju imajo na voljo namig, ki jih preko spletne strani knjižnice pripelje do pravilnega odgovora. Brskanje po spletu je za Robinzonke in Robinzone torej obvezno! Ob reševanju se jim bodo razkrili nekateri skriti kotički knjižnice, saj bodo našli tudi takšno informacijo, ki se bo v prihodnosti izkazala za koristno.
Kvize lahko rešujejo do vključno 23. 11. 2022. Nagrajenci pa bodo razglašeni na zaključni prireditvi, ki bo 25. 11. 2022 ob 18.00.
Pravila sodelovanja in obrazec za soglasje staršev najdete tukaj

Skoraj 700 igrač za otroke, mlade in odrasle

Igrace2

Otroci, mladi in odrasli si lahko v različnih enotah Mestne knjižnice izposodite najrazličnejše igrače. Rezervirate in ogledate si jih lahko kar preko spletne strani, kjer so razvrščene po različnih kategorijah: družabne, izobraževalne, komunikacijske, motorične, posnemovalne in senzorične. Igrače so dostopne tudi v različnih jezikih.

Preberite tudi: