torek, 6. 4. 2021

Podaljšujemo rok za zbiranje pobud projekta Zunaj

V Ljubljani že tretje leto zapored pripravljamo projekt Zunaj, katerega osnovni namen je spodbuditi prebivalce, da sami uredijo kotičke v njihovi okolici, ki jih najbolje poznajo. Časa za prijavo je še nekaj, saj smo rok za zbiranje pobud za letošnje akcije podaljšali do 15. aprila 2021.

S projektom Zunaj prebivalce spodbujamo k aktivnemu urejanju javnega prostora in podpiramo majhne lokalne akcije, s katerimi lahko meščanke in meščani sami izboljšajo njihovo okolico in predstavljajo korist za skupnost. Skupno vsem akcijam je, da jih predlagajo ter izpeljejo posamezniki skozi delovno akcijo širše skupnosti, na Mestni občini Ljubljana pa poskrbimo za kritje materialnih stroškov do višine 800 evrov.


V okviru projekta bomo letos izbrali 12 pobud, ki jim bomo omogočili kritje materialnih stroškov ter jim zagotovili mentorsko vodenje.

Zunaj je projekt Mestne občine Ljubljana, zasnovali smo ga leta 2019 kot plod sodelovanja med KD Prostorož, IPOP in Mestno občino Ljubljana, letos pa koordiniranje projekta prevzema društvo Pazipark.

logo pazipark trans2

Projekt je med meščankami in meščani zelo dobro sprejet in je vsako leto bolj odmeven. V preteklih dveh letih smo s pomočjo prebivalcev in prebivalk uresničili že 25 pobud, s katerimi smo obogatili okolico z novimi družabnimi prostori, lesenimi klopmi, zeliščnimi in cvetličnimi gredami, športnimi trasami, izmenjevalnico knjig, ureditvijo prostorov med bloki in še marsičim.  

Kako oddati pobudo?

Pobude za letošnje akcije zbiramo do četrtka, 15. aprila 2021.

Spletno prijavnico najdete tukaj, kjer so objavljene tudi ostale podrobnosti letošnjega projekta Zunaj, ogledate pa si lahko tudi doslej izvedene akcije.

 

Preberite tudi: